Friday, August 29, 2014

Reede toidupäevik (67/100)

Aitäh kõigile, kes kiiret paranemist soovisid! Eile oli veel selline haiguse väljamagamise päev ning toidupäeviku postitus tuli alles õhtul meelde. Ei hakanud ilma piltideta seda ka kirjutama ning vahelduseks tuleb siis hoopis reede toidupäevik. Nüüd sain igaljuhul küll vist oma unepuudujäägid taastatud ja enesetunne on väga hea. Täna sai isegi trennis jälle käidud. Üritan hetkel oma kaloraaži tõsta, milles veel väga edukas pole olnud, aga tänasega jäin täitsa rahule.

Hommikusöök - 08.00


Hommik algas vee-piimaga keedetud kaerahelbe (40 g) - kaeraklii (25 g) pudruga, kuhu sisse panin mõned rosinad (6 g) ja 2 munavalget ning peale murakamoosiga kodujuustu (60 g) ja 1 tl maapähklivõid. Kõrvale jõin üle mitme päeva taaskord kohvi piima ja kaneeliga - kurgu- ja gripiteedest oligi juba üsna küll saanud.

Vahepala - 11.00


Tuli veel millegi magusa isu ja praadisin munavalgesse kastetud Trimm saia kookosõlis ning peale panin pärast natuke Tere 1.5% kodujuustu, agaavisiirupit, banaaniviilud ja kookoshelbeid.

Lõunasöök - 14.00


Lõunaks tegin natuke Aasiapärase hõnguga wokk-rooga, kuhu sisse sai pandud munanuudlid, kanafilee, paprika, brokoli, porgand, šampinjonid. Tulemus oli täitsa hea, kuid ootused olid natuke kõrgemad. Kõrvale Tere 1.5% maitsestamata jogurtiga kodujuustu.

Vahepala - 16.00


Segasin saumiksriga maitsestamata kohupiima (200g) poole külmutatud banaani ja külmutatud mustikatega ning peale 1 tl maapähklivõid. Maitses jube hästi!

Õhtusöök - 21.00



Kiire õhtusöök pärast trenni - wrapi vahel 2 praetud munavalget ja üks muna, avokaado, hapukurk ja kalkunisink. Kõrvale tomativiilud ja vanaema tehtud kurgisalat (minu totaalne lemmik - pean seda retsepti kunagi jagama kindlasti). Lisaks tahtsin veel midagi head ning kuna lõunane kohupiima vahepala õnnestus nii hästi, tegin üsna sarnane asja: kohupiim (200g) segatud poole külmutatud banaani ja 1 tl toorkakaoga ning peal külmutatud mustikad.




Olen viimasel ajal vahelduva eduga söögid nutridatasse ka sisse löönud, et paremini selgust saada, kui palju päevas kaloreid tarbin. Tänase päeva tulemus on siis selline. Valgukogus sai päris suur nagu tulemustest selgub, aga see on see kohupiima ja kodujuustu söömine.

PÄEVA KOKKUVÕTE:

kalorid: 2130 kcal
rasv: 51.3 g (21.3%)
süsivesikud: 222 g (41%)
valgud: 204 g (37.7 %)



2 comments:

  1. Hei,

    Kas vòiksid kirjutada, kuidas sa arvestad päevaseid valgu, süsivesiku ja rasva koguseid!
    Mida kui palju tarbid! Näiteks kuidas paned kokku oma hommikupudru, vahepalad ja òhtusöögi!
    Kui palju on ok süüa maapähklivõid, kodujuustu, lõhet jne! Oleks tore teada, mille järgi ja kuidas oma toitumis valikuid teed!

    Su toidupildid on väga isuäratavad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma hetkel ei jälgi kindlat plaani ega planeeri täpselt nende suhet. Tavaliselt arvestan nii, et hommikusöök on süsivesikuterikkam (nt puder) ja et see sisaldaks ka valku (nt kodujuust, munad. Lõunasöögiks võtan tavaliselt mingi valguallika (nt liha, kala, kana) ja lisan sinna süsivesikut (tatar, riis, kartul) ja lisaks salat/aedviljad. Õhtusöögiks midagi sarnast - kui soov kaalu langetada, siis jätaks ilmselt tatra/riisi ära. Rasva tarbin tavaliselt maapähklivõi, avokaado, kookosõli või pähklite näol. Mul on raske öelda, kuidas täpselt oma koguseid määran - see on ajapikku välja kujunenud. Üldiselt järgin lihtsalt, et kõik grupid oleksid igas toidukorras esindatud ning lisaks hoian valgukoguse natuke kõrgema, kuna soovin lihtast kasvatada. Soovitan kasutada nutridata lehte, kuhu saab lihtsa vaevaga kõik söögikorrad sisestada ning programm ütleb sulle, mida võiksid muuta või mida üle/puudu on.

      Delete