
Eelmisel nädalal oli mul suuremat sorti koogi isu peal. Olin juba ühel mandlikoogi retseptil tükk aega silma peal hoidnud ning laupäeval õnnestus lõpuks see ära proovida. Retsepti sain ühest imelisest toidublogist, mille leiab siit.
Vaja läheb
Valmistamine
Sega ühes kausis kuivained ning teised ülejäänud koostisosad. Järgmisena sega kausside sisu kokku ja pane võitatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit. Kook on valmis, kui sinna sisse torgatud tikk jääb kuivaks. Katteks võib panna kohupiimakreemi või näiteks kreeka jogurtit, kuid ka ilma on täitsa hea.
Vaja läheb
- 720 ml mandlijahu
- 1,5 tl söögisoodat
- 0,5 tl soola
- 1,5 tl kaneeli
- 60 ml kookosõli
- 60 ml mett/agaavisiirupit
- 3 muna
- 240 ml riivitud porgandit
- 240 ml riivitud suvikõrvitsat
- 240 ml hakitud õuna
- katteks kohupiimakreemi
Valmistamine
Sega ühes kausis kuivained ning teised ülejäänud koostisosad. Järgmisena sega kausside sisu kokku ja pane võitatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit. Kook on valmis, kui sinna sisse torgatud tikk jääb kuivaks. Katteks võib panna kohupiimakreemi või näiteks kreeka jogurtit, kuid ka ilma on täitsa hea.
Võin rõõmuga tunnistada, et ei pidanud pettuma. Kuna ma polnud varem aedviljadest kooki teinud, polnud päris kindel, mida oodata. Oli hoopis täpselt midagi minu maitsele - õhuline, kerge mandlimaitsega ja mitte liiga magus. Isegi Siim sõi, kuigi alguses tegi nägusid küll, kui ütlesin, et sinna läheb porgand ja suvikõrvits sisse. Väidetavalt maitses - ei tea kas ainult viisakusest, aga ära ta sõi. Meile meeldis külmalt rohkem, sest siis oli maitset paremini tunda. Koogis ei olnud grammigi nisujahu ega suhkrut ehk igati tervislik maiuspala. Mandlijahu on Eestis kahjuks üsna kallis, aga kõige odavamalt saab seda väidetavalt Prismast (8 euri oli vist 800 g). Lisan mõned iPhonega tehtud pildid ka, mis pole küll midagi suurepärast, aga ettekujutluse saab ikka.
No comments:
Post a Comment