Monday, November 25, 2013

Trennid 18.-24.november

Hei-hei!

Jälle üks aktiivne trenninädal läbi. Kahtlane tunne on, et mida pingelisemaks kooliasjadega läheb, seda rohkem trenni teen. Seal saan oma mõtted täiesti vabaks lasta ja keskendun ainult trennile. Aga väike kokkuvõtte, siis tehtud tööst.

Esmaspäev: Olin Tallinnas ja plaan oli teha bodypump ning jõusaalitrenn. Kuna aga ei viitsinud hommikul 7.30 Virusse minna, pidin leppima Roccaga, kus algas saalis ringtreening. Polnud varem sellises trennis käinud ja mõtlesin, et miks mitte. Saalis oli pandud kokku 10 jaama, igas punktis tegime 45 sekundit ning neli ringi läbi. Pean kahjuks ütlema, et trenn oli mulle liiga lihtne. Sai küll paraja soojenduse jõusaaliks, aga rohkem vist ei lähe. Pärast tegin korraliku jalatrenni: jalapress 3x15; väljaastekõnd sangpommidega 4x20 (2x12kg); jalgade kõverdamine 3x12 (40kg); kükid kangiga (22,5 kg) 3x15; jalatõsted ette bosu pall selja taga 3x20; sääretõsted stepilaual smithil 3x12 (30kg); kõhulihased fitballiga.

Teisipäev: Otse rongil jälle Tartu Myfitnessi ja tegin oma Synergy ringtreeningu kava läbi. Erinevalt varasemast tegin kõiki harjutusi 3 seeriat ja võttis ikka korralikult läbi küll. Lisaks tegin veel natuke kõhtu. Köieronimises olen juba väga pro, pikemat köit oleks ainult vaja. Kahjuks olid mul jalas lühikesed püksid, mis tähendab, et kraapisin ühe reie korralikult ära. Üle keha on juba igal pool trennidest igasugu marrastused ja sinikad :P Aga mind see ei morjenda!

Kolmapäev: Hommikul taaskord spinningusse, mis oli raske. Pole ikka veel üldse harjunud sellega, et korraga saab üks kehaosa nii palju vatti. Teine osa oli seekord saalis fitballiga. Põhirõhk oli kõhul, mis sai korralikult läbi töötatud. Õhtul tahtsin ikkagi bodypumpi ka minna. Olin natuke väsinud ja sellepärast ei hakanud liiga ära koormama. Üldiselt olid raskused samad nagu alati. Krisitina oli seganud paljud lood eelmise kavaga, mis on vahelduseks tore. Kuna ma aga Austraalias käisin suvel nii palju bodypumpis, siis eelmisest kavast on ikka veel natuke siiber.

Neljapäev: Hommikul oli Kärdiga jälle combatis platsis ja treeneriks ikka Egle. Korraliku energia saab sellest trennis ikka. 

Reede: Oli jälle korralik päev. Hommikul läksin 8ks ringtreeningusse (kuigi üldse ei viitsinud), mida asendas Asko. Vahelduseks oli päris huvitav teise treeneri juures. Tema teeb tundi sellise süsteemiga, et igas jaamas on kaks harjutust, mida kordamööda paarilisega 3 minuti jooksul teeme. Ühes harjutuses peab alati kordusi lugema ja kui ära teed, siis on vahetus. Natuke segadust tekitab see lugemine, mistõttu mulle meeldib Egle variant rohkem. Pärast seda olin plaaninud trenni rinnale, õlgadele, seljale. Väga rahule ei jäänud sellega, sest paljud asjad olid kinni kui mul vaja oli. Ja ma kuidagi ei oska ülakeha teha jõusaalis...ei saa koormust kätte, samas ei suuda ka rohkem teha. Näiteks kõige vastumeelsemad on igausugsed liblika masinad ja õlapressi masinad. Vaheapeal kaalusin veel ühe personaaltreeningu võtta just selle jaoks. Pärast tervet päeva raamatukogus istudes, otsustasin õhtul kiire combati veel teha, mida asendas Egle. Kava on juba üsna peas ning löögid tulevad sujuvalt.

Laupäev: Kaalusin mis ma kaalusin, et kas minna laupäeval või pühapäeval trenni. Õnneks tegin ikka õige valiku ja käisin laupäeval ära. Oli mõnus jalatrenn, mida mulle jõukas meeldib teha. Harjutused siis midagi taolist: kükid smithiga, jalg külgele masinaga, sääred smithil stepipingiga, jala sirutus ette, jala kõverdamine taha, deadlift, jalapress, väljaastekükk sangpommidega, sangpommiga harkkükk, küljed masinaga, TRXga toengus kõht, TRX puusad üleval jalgade kõverdus. Oli küll plaanis kiire trenn, aga läks ikkagi peaaegu 2 tundi. Soojenduseks oli 10 minutit stepperil.

Pühapäev: Puhkepäev! Ja väga hea, sest eelmisel õhtul sai korralikult veel klubis jalga keerutatud ning kõik lihased olid nii haiged ja pea uimane, et trennist poleks midagi välja tulnud nagunii. Käisin hoopis poistel Võrus külas ja tutvusin sõjaväeeluga.






Toitumisega on nii nagu on...väga ei põe enam sellepärast. Üldjuhul on kõik üsna tervislik, aga õhtuti kipub kõht väga tühjaks minema. Olen avastanud mõned head smuutid ning isetehtud kohupiimakreemid, millega on hea maiustada suurte söökide vahel. Varsti jagan siin ka ehk mõne.

5 minutit

Planku teen ka ikka vahel trenni alla või peale. Eelmine nädal suutsin 5 minutit ära teha, aga tehnika polnud just kiita. Nüüd üritan selle aja juures just tehnikat parandada. Selg kipub ära vajuma tavaliselt.

Uuel nädalal plaanin enam-vähem samas rütmis teha. Vb natuke midagi teistsugust jälle vahelduseks, et üksluiseks ei läheks. Näiteks täna Kirsti stepi, kus pole küll juba ammu käinud, aga see on nii mõnus! :)

No comments:

Post a Comment