Tuesday, May 6, 2014

Spinati ja toorjuustuga täidetud kanarullid

Üle pika aja jälle üks kiire retseptipostitus. Laupäeval otsustasin spontaanselt ikkagi Tallinnasse minna ja toimus midagi enneolematut - lausa mitu korda kokkasime koos Siimuga. Tavaliselt me ühte kööki korraga ära ei mahu, aga tegelikult on tore koos midagi põnevat valmistada. Niisiis tuli pühapäeval mõte teha kanarulle, mis oli hea vaheldus tavapärasele kanale. Antud retsept pole veel päris täiuslik ning järgmisel korral lisaksin juurde rohkem maitseaineid ja võib-olla ka parma sinki või midagi taolist. Varasemalt olen teinud küll täidetud kana (tavaliselt mozzarella ja päiksekuivatatud tomatitega), aga mitte sel viisil.

Täidetud kanarullid

Vaja läheb
  • 2 kanafileed
  • maitserohelisega toorjuust
  • spinat
  • küüslauk
Valmistamine

Pane kanafileed köögikombaini ning purusta ühtlaseks massiks. Lisa segusse purustatud küüslauk ning maitsesta (pigem rohkem kui vähem, sest maitsed kaovad lihtsalt kana sisse). Kata ahjupann toidukilega ning aseta kanamass neljakandiliselt plaadile. Määri peale toorjuust ning kata spinatitükkidega. Seejärel rulli kanasegu tihedalt kokku, kas vertikaalselt või horisontaalselt olenevalt sellest, kui paksu rulli soovid. Kata rull kilega ja pane umbes kaheks tunniks külmkappi (selle osa võib ka ära jätta - kuna mul oli kiire, siis seda ei teinud). Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta umbes 40 minutit, et pealt kergelt pruunikas oleks.




Serveerisin koos salatiga, kuhu panin tomatit, värsket kurki, marineeritud kurki, alles jäänud spinati lehed, päevalille-, kõrvitsa- ja seedermänni seemnete segu, kikerherneid ja praetud šampinjone ning natuke oliivõli. Kooslus oli uskumatult mõnus - Siim ütles, et ei mäletagi, millal nii head salatit sai.

No comments:

Post a Comment