Tuesday, July 11, 2017

Teatrisoovitus: Murru 422/2. Kinoteatri suvelavastus

Jagan lugejatega ühte huvitavat kultuuriüritust, mida külastasin eelmisel nädalal. Tegemist on Kinoteatri suvelavastusega Murru vanglas. Juunis piletilevi lehte uurides, jäi antud etendus omalaadsusega silma ning kuna piletid läksid nagu "soojad saiad", soetasin endale ka mõned.

Lühikirjeldus piletilevi kodulehelt on järgmine:

"Ühe mitte just kõige päikselisema suvelavastuse jaoks oleme kogunud vangide ja ametnike, endiste töötajate ja lähedaste mälestusi sellest, missugune nägi välja Murru vangla igapäev, millised olid selle paigad ja helid, lõhnad ja atmosfäär. Alates 3. juulist taaselustame selle teatrirännakuna, milles puudub näitlemine."

Tegemist oli pigem ekskursioon-etendusega. Sinna jõudes anti kõigile kõrvaklapid ja audio süsteem, kust sai kuulda kogu etenduse aja erinevate vangide lugusid vastavalt sellele, kus ruumis või asukohas olime. Alguses pandi kogu publik bussi, sõideti vangla territooriumile ning seejärel viisid "valvurid" meid ükshaaval hoonesse, andsid nimekaardi ning osakonna. Kogu etendus oligi nagu vangi teekond ja elu vanglas. Vahepeal pandi meid kambritesse kinni,  tegime rivistamisi, "mängisime" palli, käisime "koolitunnis". Sõbranna kokkuvõte oli, et "ma ikka ei tahaks vangis olla...päris jube". Minu meelest huvitav kogemus ja soovitan võimaluse korral minna. Piletilevis on nüüd kuupäevi ka juurde pandud, sest etendused müüakse üsna kiiresti välja. 




Suvel on üldse väga palju huvitavaid kontserte, etendusi ja festivale, kuhu tahaks jõuda. Kahjuks igale poole ei jõua. Parimad palad on juba välja müüdud ning hind seab ka omad piirangud. Kindlasti tahaks jõuda Paide arvamusfestivalile, Tartuffile ja veel ostsin piletid augustis Naissaarel toimuvale NO33 Revolutsiooni eelesietendusele. Ülejäänud asjad vaatan pigem aja ja ilma järgi. Kui kellelgi häid soovitusi on, võib julgelt kommentaarides märku anda.

No comments:

Post a Comment