Sunday, November 20, 2016

Nädala "loba"

Täna korraks juba ehmatasin, kui Internetis keegi kirjutas, et esimese advendi puhul kooki teeb. Õnneks siiski nädal on veel jäänud. Viimastel aastatel väga ei fänna jõuluaega - pigem läheks kuskile reisile ja oleks soojas. 

Tükk aega mõtlesin, et kas üldse teha postitust, sest selle sisu on justkui "kõik ja mitte midagi" ehk suht tühi loba.

Pool nädalat hoidis mind pinge all mõte, et pean hakkama anatoomia ja füsioloogia eksamiks õppima. Ülikoolist on juba kaks aastat möödas ja pole enam harjunud. Suht keeruline ettevõtmine ka, kui iga päev lahkun kodust kell 6 hommikul ja jõuan tagasi pärast 9. Selleks hetkeks on ainukesed tegevused, mida teha tahaks, söömine, diivanil vedelemine ja telekast kõige mõttetumade saadete vaatamine. Tegelikult asi nii hull pole - õppimine ja kohusetunne on ühed mu omadustest alati olnud. Neljapäeva ja reede veetsin siis selles rütmis ning trennis soojenduse sisustasin youtubes anatoomia 3D videode vaatamisega. Jõusaalis ka pidevalt jälgisin inimesi ja peast kummitasid muudkui sõnad fleksioon-ekstensioon-kontsentriline-ekstsentriline-õlaliiges-küünarliiges jne. Reede õhtuks oli kõik muidugi segamini nagu "puder ja kapsad". 

Eksamil oli alguses kirjalik osa, kus olid nii vastusevariantidega kui ka avatud küsimused. Teine pool oli suuline, kus sai loosiga ühe lihase ning pidi ütlema ja skeletil näitama selle kinnituskohad ja funktsiooni. Ma sain õnneks või õnnetuseks nimme-ruutlihase. Igatahes ära sain vastatud ja tundus, et enamik juttu läks täppi ka. Vähemalt üks lihas, mis mulle ilmselt meelde jääb pikemaks ajaks.


Trenn muutus ka nüüd natuke rohkem süsteemsemaks. Indrek tegi nii öelda sissejuhatava kava, mida nüüd mõned nädalad teen. Harjutused on kõik juba varasemalt tuttavad ja neid on üsna vähe, mistõttu on trennid lühikesed. Mulle see sobib päris hästi. Eelmine nädal katsetasingi rütmi, et 6st ärkan, söön üsna kerge hommikusöögi, 6.30 jõusaali ja 8.30 olen juba tööl, kus söön enda mõnusa pudrukausi. Tänu sellele oli õhtuti rohkem vaba aega, mis oli päris mõnus. Tundub, et päeva esimeses pooles trenn sobib mulle rohkem.

Lõpuks ometi saan nautida ka väljas söömist, mida ma kõige enam igatsesin. Mul on peas isegi väike list restoranidest/kohvikutest, kus pean ära käima. Üks nendet on olnud pikalt juba Rotermannis asuv TOA ehk Taste of Asia. Alati kui Postimajast trennist tulin, vaatasin seda kohta ja mõtlesin, et see on üks esimesi, kuhu lähen. Kolmapäeval käisimegi klassivennaga seal lõunal ja ei pidanud pettuma. Võetud sai päevapraad - munanuudlid pardifileega, mis olid parajalt vürtsikad. Koht ise oli ka hästi hubane ja mõnusa atmosfääriga ehk kindlasti plaanin sinna veel minna ning soovitan teistelegi.

Vasakult: TOA - munanuudlid pardifileega; Rucola: ciabatta proscuitto singi, pošeeritud munade ja hollandi kastmega; Manna la Rosa: kaheksajala salat
Eile õhtul võtsime Kristiiniga spontaanselt ette külaskäigu Kätlini juurde Lääne-Virumaale. Tuli jäätise ja sushi isu ning mõtlesime, et kolmekesi koos naudime seda kõige rohkem. Pärast tööd tegime kiiresti Prismas Ben & Jerry ja külmakoti shopingu ja umbes 19.30 olime juba Kätlini juures. Väga mõnus õhtu oli ja juttu meil ikka jätkub kauemaks... kuigi veetsime oktoobris peaaegu kõik nädalavahetused koos, siis ikkagi ei saa teemad otsa. Tallinnasse tagasi jõudsin alles 2 ajal öösel ja tänu sellele olin täna tööl poolenisti zombi. Aga eilne õhtu oli seda väärt!


All ka üks toidupilt. Igasugu lihatooteid, mida osta tahaks, on poelettidele tekkinud päris mitmeid. Üks nendest on Rakvere veisevälisfilee lõigud jõhvikatega. Olen seda juba pikalt poes vaadanud, aga tavaliselt paneb kõhklema hind (ca 10 eurot) ja pikk valmistusaeg (1,5h ahjus). Koostise poolest väga hea toode - 100g annab vaid 119 kalorit. Neljapäeval oli kodune päev ning hea võimalus liha pikaks ajaks ahju valmima panna. Tulemus oli päris hea ning ostaksin veel küll. Kindlasti ei saa see aga väga tihedaks roaks minu söögilaual.



Eelküpsetatud rebitud loomaliha kartuli, kodujuustu, ketšupi, kõrvitsasalati ja hapukurgiga


1 comment:

  1. Käisin ka eile seal Toa-s ära ja kuigi halb ei olnud, siis meeldis varasemalt külastatud Ginger Cafe nagu rohkem. Mõtlesin mainida, et kui pole käinud, siis äkki piilud ka sinna ;)

    ReplyDelete