Wednesday, August 23, 2017

Retsept: lihtne kukeseenesupp

Kuigi üldiselt ei ole ma suur supisööja, on iga aasta  kukeseenehooajal see supp mul kindlalt menüüs. Komponente on vähe ning valmistamine lihtne. Soovi korral võib lisada ka midagi lihalist näiteks suitsukana, peekonit või muud meelepärast. Kes tahab natuke rammusamat, saab panna sulatatud juustu rohkem. Kõrvale sobib hästi näiteks röstsai millegi valgulisega.
kukeseenesupp
Vaja läheb (2 portsjonit):
  • 300 g kukeseeni
  • 1 sibul
  • 2-3 porgandit
  • köögiviljapuljongit
  • 80 g kukeseene merevaiku
  • võid praadimiseks
Valmistamine:
  • Kuumuta poti põhjas võiga sibul ning lisa riivitud porgand, kuni need muutuvad natuke pehmemaks.
  • Lisa kukeseened ja maitsesta kergelt soolaga.
  • Vala peale umbes 0,5 liitrit keevat vett ning maitsesta köögiviljapuljongiga.
  • Lisa merevaik ning keeda lase natuke madalal kuumusel keeda.

Energia ja toitainete saamine keskmiselt (1 portsjon):
Energia: 230 kcal, süsivesikud 16g, valgud 10g, rasvad 15g

No comments:

Post a Comment