Wednesday, October 5, 2016

Võistluste nädal - viimased ettevalmistused ja reisi checklist

Võistluste nädal on täies hoos ja juba  homme hommikul sõidame Soome. Kirjutan natuke täpsemalt, mida see endast kujutab.

TRENN

Suurem töö trennide mõttes on tehtud ja vormi enam palju ei muuda - eesmärgiks on pigem veel viimast rasvakihti maha saada võimalikult vähe lihast kaotades. Sel nädalal tegin/teen üldiselt ikka oma tavapäraseid trenne, kuid jätan välja jala (mõned harjutused vaid tuharale jäävad). Teisipäeval oli veel pumpav alakeha trenn. Viimane jõusaali trenn on täna, reedel sõidame Soome ja pigem puhkame, et laupäeva hommikuks värske olla.

TOITUMINE

Toitumise osas on ka eesmärgiks kõik võimalikult samasugusena hoida. Kui on siiamaani toiminud, siis miks teha midagi ekstreemset? Pigem on oht, et keha satub stressi ja käitub ettearvamatult. Paljud on kindlasti kuulnud vee ja sooladega manipuleerimisest, kuid seda ma teha ei plaani. Pigem on see vast kulturistide pärusmaa, kus iga väike lihaskiud mängib rolli. Kohendasime treeneriga vaid natuke paari võistluseelset päeva ning panime paika võistluste hommiku. Peamine erinevus on, et tõstan veidi kaloraaži süsivesikute osakaalu arvelt menüüs. Mingit suurt laadimist ei toimu, vaid pigem lähenen mõõdukalt, mis tähendab peamiselt suuremat kogust putru ja pastat. Mulle sobib! Rasvad jätan samaks ning valgu suhe väheneb. Enne võistlusi saan ka veel kaks korda korralikku kogust putru süüa. Eesmärgiks on, et lihased näeksid välja võimalikult nii öelda lopsakad ja vältida punnis kõhtu. Näiteks igasugu  gaase tekitavad puuviljad ja suhkruasendajaid sisaldavad batoonid on minu puhul out. Samuti ei tarbi eriti kiudainerikkaid juurvilju ja piimatooteid.

ILUPROTSEDUURID

Piirduks siis asi ainult trenni ja toitumisega...oh ei! Ikka korralikult sehkendamist on. Esiteks peaks hakkama juba vähemalt nädal või kaks enne valmistama ette oma nahka, mis tähendab igapäevast keha koorimist ja kreemitamist. Keha koorija võiks soovitavalt olla õlivaba, sest on võimalus, et grimm reageerib nende õlidega ja oled lõpuks hoopis rohekat värvi (vähemalt räägitakse nii). Mind on "õnnistatud" üsna kuiva nahaga ja grimmi peale saamisega nägin eelmine kord päris kurja vaeva. Ühe korra tuli see täitsa laiguline. Tegin endale kohvipaksust ja meest koorija ning olen nüüd end sellega nühkinud. Kindlasti pole seda tegelikult kasulik iga päev teha, aga soovitan proovida - nahk jääb nii mõnus pehme. Muidugi ebameeldivam osa on see, et pärast on dušinurk kohvipuru täis. Lisaks peab muidugi korralikult kreemitama. Eriti tasub pöörata ekstra kuivadele piirkondadele nagu küünarnukid ja põlved, sest grimm jääb seal tumedam.

Kui keha on kooritud ja kreemitatud, tuleb lisaks eemaldada ka kõik võimalikud karvad. Lisaks traditsioonilistele piirkondadele ka kätelt, alaseljalt, kõhult. Kui ülejäänud piirkondadega saan ise hakkama, siis kätelt ja seljalt lasen depileerida. Esiteks on mu ligipääs seljale piiratud ning loodan, et karvade tagasikasvamise protsess on depileerimisel käte puhul valutum. Alguses on tore sile küll, aga pärast on see siilikese käsivars päris ebameeldiv. Kodus kasutan Gigi depilatsioonikreemi, mida mulle mõned ilumaailmas töötavad tuttavad juba eelmine kord soovitasid. Saab seda soetada näiteks ILU poest.

Lisaks tuleb veel korda teha küüned, varbad, juuksed. Ma usun, et ei tasu end hulluks maksta ja tegelikult saab ise ka paljude asjadega hakkama. Eks iga üks peab oma võimeid ja võimalusi hindama. Kuna välisvõistlustel teeme oma meigi ja soengu ise, soetasin natuke lisaks ka meigitooteid. Usun, et kolme peale tüdrukutega saame end ilusaks tehtud. Eesti võistlusteks olen siiski aja broneerinud - vahel on tore end ikka poputada ja pingevabam ka. Ühesõnaga kulusid on küll palju, aga kindlasti saab ka lihtsamalt. Olen siin mõnel uutel võistlejatel silma peal hoidnud, kes lähevad kohe nii öelda "täismängule" ehk kõik soengud, pikendused, ripsmed, küüned, pinguldavad massaažid, täisdepileerimised jne... Kui võimalus on, siis miks mitte, aga samas saab mõnelt poolt kokku hoida. Lisaks läheb päris suur summa sõidu, öömaja/hotelli, registreerimistasudele. Näiteks Soome võistluse osalustasu on 200 eurot või üks purk grimmi maksab 50 eurot.

Kuna minu blogi ehk loevad mõned tüdrukud, kes plaanivad tulevikus võistelda, otsustasin kirja panna ka väikese nimekirja asjadest, mida võiks võistlustele minnes kaasa võtta. Samuti on hea ise ka teinekord üle jälle lugeda, et midagi kahe silma vahele ei jääks.

Minu fitnessi võistluste checklist:

  • Bikiinid, võistluskingad, ehted
  • Grimmimistarvikud: võistlusgrimm, õli,  värvirull ja alus, väike svamm, kummikindad
  • Tume käterätik/saunalina
  • Plastik topsid (WC käimiseks grimmiga)
  • Õhuke hommikumantel
  • Plätud
  • Soojad sokid
  • Niit ja nõel, tugev liim (bikiinide liim), käärid
  • Tume tekikott ja padjapüür (kui grimm teha ka õhtul - mina seekord ei tee ning neid kaasa ei võta).
  • Tumedad riided - laiad tumedad dressid, jakk
  • Pumpamiseks kummilint, ekspander
  • Lebomatt lava taha - ei võta seekord
  • Pesemisasjad
  • Meigiasjad
  • Juukseasjad - sirgendaja, krepitangid, klambrid, tupeerimiskamm, peenike kamm, juukselakk , pikendused jms
  • Väike peegel
  • Meigieemaldus, salvrätid, märjad beebisalvrätid, vatitikud, vatipadjad
  • Dokumendid - ID-kaart, hotelli kinnitus, laeva broneering, auto dokumendid, juhiload + GPS; info registreerimise kohta jms
  • Riided pärast võistlust - soovitavalt tumedad; kui on bankett, siis ka midagi viisakamat
  • Kaamera + selfie stick, telefonilaadija
  • Pikendusjuhe, mitme otsaga adapter - kui mitmekesi ühes toas oleme, võib puudu tulla
  • Kaal (kui autoga lähen)
  • TOIT - reede+laupäeva toidud: pastad, pudrud, kohupiimad, riisigaletid, joogipudel, kohvi, söögiriisad, salvrätikud, midagi magusat preemiaks, toidukaal.

Ongi vist enam-vähem kõik. Kuna eile oli mu ainuke ja viimane töölt vaba päev, tegin enamus ettevalmistused ära ehk seadsin valmis 12 toidukorda. Kokku võttis aega umbes tund - täitsa omaette trenn juba peaaegu. Käisin veel õhtul poseerimas ka - arenguruumi on, aga eks tuleb anda parim. Mina olen igatahes kõik võimaliku teinud ning nüüd tuleb vaid üritust nautida ja särada! Järgmine reportaaž juba pärast võistlusi.

Reede menüü - pildilt on veel muudu hommikupuder

6 comments:

  1. Tekkis küsimus, et mis värk nende juuksepikendustega on-kas neid peab panema või on tugevalt soovituslik, et nende nö naiselikum välja näha? Ripsmetega on vist lihtsalt, et lavameik tugevam paistaks?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei pea panema, annavad volüümi ja naiselikkust pigem jah. Ma ise ka hetkel ei pane. Ripsmed meigi rõhutamiseks. Samas kui muidu hästi tule meik, siis saab ka ilma.

      Delete
  2. Näen, et oled ka bikiini liimi kirja pannud. Olen kuulnud, et seda kasutatakse, aga kus kohas selline asi müüa on või mida selleks kasutatakse?
    Soovin sulle külma närvi ja edukat võistlust ;)!! Ja ootan juba väga järgmist postitust :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tellisin selle tegelikult eelmine kord Internetist, kuna püksid liikusid seljas. Lõpuks reaalselt vist ei kasutanud. Ise ma seekord kaasa ei võta ka - pole vajadust, aga panin kirja igaks juhuks ühe punktina.

      Delete
  3. Ei taha üldse miskit moodi imelikuna kõlada, aga nägin sind täna Hel-Tal laevas õhtul ja sa tundud nii armas inimene!! Lisaks sellele et nägid super kaunis välja! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, ei tundu imelik :) Aga mis ma muud ikka oskan öelda kui aitäh :)

      Delete