Wednesday, January 1, 2014

Trennid 23.-29.12

Möödunud nädal oli kahtlemata üks kõige trennivaesemaid augustist saati, aga jõulud vajasid pidamist ning esines ka ettearvamatuid sündmusi. Tegelikult tuli väikene paus isegi vast kasuks, sest vajasingi natuke puhkust. Jõulud ja muud pidustused olid toredad - sai aega veeta perekonnaga ja süüa head-paremat. Tegime isegi emaga kingituse lunastamiseks väikse kätekõverduste seeria laulu saatel. Mis aga polnud nii tore, oli asjaolu, et 25. detsembri õhtul haakisin külge endale nohu ja kurguvalu, mis lõppes sellega, et 27. detsembriks olin täiesti maha murtud ja voodist püsti ei tõusnud...vastik-vastik. Võtsin kasutusele kõik võimalikud ravimeetmed ning õnneks suurem haigusepisik läks kähku välja. Selle tõttu tekkiski planeerimata kahepäevane paus trennidesse, aga mis seal ikka...uuel aastal uue hooga!

Esmaspäev: Mõnus jalatrenn veel Tartus enne suuremad jõulupidustusi. Jalatrenn: jala sirutus taha plokil, väljaaste kükk sangpommidega üks jalg taga pingil, ühe jala peal bosul sillas teine jalg otse ees ülakeha üles-alla viimine vs lõuatõmbed, jõutõmme, sillas asendis ülakeha pingil kang puusadel puusade langetamine, sääretõsted smithi masinal vs rööbaspuudel triitsepsi surumine; jala üles surumine smithil toengus pingil olles.
Muu: kõht rullikuga, rippes krõnksus jalgade tõsted külgedele, 5kg palli viskamine põrkega vastu riiet ja pikali, küljed. Muud harjutused vastu seina.  Kokkuvõttes jäin trenniga täitsa rahule. Järgmisel päeval olid kõhulihased korralikult valusad. Tegin ka esimest korda smithil jala surumist, mille võtan ka edaspidi kasutusse. Jalad ja tagumik korralikult põlesid.

Kolmapäev: Kuna eelmine päev sai korralikult söödud, panin vahelduseks jalga trennitossud ja tegin hommikul lühikese 4,3 km ringi. Päris mõnus oli joosta üle pika aja ja minu jaoks on umbes 5 kraadine tuulevaikne ilm ideaalne jooksmiseks.

Neljapäev: Hommikul oli veel kurguvalu ja nohu mõõdukad ja vedasin ennast Rocca jõusaali. Peamiselt tegin selg, õlg, kõhtu. Ja lõpuks sain (küll läbi raskuste) oma 5 lõuatõmmet althaardes tehtud. Jee! Üldjuhul suudan pingutusega 4 tükki järjest ära teha... Enne aasta lõppu tuli ikka ära.

Pühapäev: Tervis oli juba täitsa hea ning võis jälle trenni minna. Enne bodypumpi tegin jõusaalis natuke rinnalihast smithil kaldpingil ning harjutasin veel lõuatõmbeid. Pärast bodypumpi mõned seeriad kõhu- ja küljelihastele erinevaid harjutusi. Bodypumpis sai JÄLLE vana kava teha, milles olin üsna pettunud. Kaua võib...4 kuud juba. Mitte et sellel kaval midagi viga poleks, aga piisavalt tehtud juba. Trenn sai aga tehtud, midagi vaimustavat polnud.

Nüüd kui käes on juba uus aasta, olen mõelnud natuke ka juba järgmise aasta trennide ja eesmärkide peale. Mis seal ikka kui edasi ja paremaks, teistmoodi ei saa ja ei tohigi ju!

No comments:

Post a Comment