Sunday, May 18, 2014

Nädala kokkuvõte 12.05-18.05

Kokkuvõttes võib isegi trenninädaga rahule jääda. Nädala keskel sain kerge külmetuse, mistõttu võtsin natuke rahulikumalt. Lisaks oli nagunii veel kaks uurimustööd lõpuni teha, mistõttu raamatukogu saalis viibimine oligi vajalikum. Vaikselt hakkan asjadel juba lõppu nägema - kaks uurimustööd enam-vähem tehtud, lisaks ka lõputöö. Nüüd veel kaks eksamit ja kaitsmine....ja edasi? Eks näis :) Aga kokkuvõte möödunud nädalast nüüd.







Esmaspäev: Õhtul otsutasin Lõunakeskusesse lihashooldusesse minna, et oma jalad lahti masseerida, mis pärast jooksu ikka natuke kanged olid. Kuna enne trenni algust jäi umbes tund vaba aega, tegin jõusaalis rinda ja triitsepsit. Mulle Lõunakeskuse jõusaal ikka väga ei meeldi ja ei tundnud ennast seal hästi. Kuigi võimalusi on mõne koha pealt isegi rohkem, teen trenni ikka pigem kesklinna klubis. Lihashooldus oli oi kui hea ja valus ka. Kõikidel on seal alati üsna piinatud näod ees. Kuna paljud osalejatest olid pühapäeval jooksmas käinud, keskenduti eelkõige jalgadele.

Kaerahelbe-kaerakliipuder vee-piima ja munavalgega, veerand banaani, külmutatud vaarikad, kaneel, erinevad seemned

Teisipäev: Hommikul TÜ-s ja kavas oli taastav treening, mis täpselt sobis. Tegime kergemate raskustega ja arendasime rohkem kiirust. Lõpus harjutasime natuke klassikalise tõstmist ehk rebimist ja tõukamist- päris huvitav, pole varem kunagi sellega kokku puutunud. Kunagi tahaks kindlasti veel proovida. Õhtul käisin ikkagi combatis ka, mis oli isegi päris mõnus. Minu õnnetuseks läksin pärast vihmaga koju ja sain veidi külma.

Dijon-mee ahjulõhe, kreeka jogurt, maisitõlvik, salat: tomat, kurk, avokaado, kodujuust, kanepiseemned

Kolmapäeval: Plaanisin nagu ikka enne kooli jõusaali minna, aga noo ei viitsinud ja otsustasin hoopis pärast nelja kuud bodypumpi proovida. Ei teadnud jälle, missuguseid raskuseid valida - kas peaks võtma vähemaks kui varem või mitte. Tegin siis umbes samadega ja oli täitsa okei, mõnes kohas oleks võinud isegi lisada. Üle pika aja oli täitsa hea jälle pumpida.

Neljapäev: Kordub jälle saatus ehk nii kui vitamiinid ära jätsin, hiilib mulle mingi haigusepisik kallale. Juba kolmapäeval oli kurk valus ja neljapäeval midagi paremat polnud. Tegelesin terve päeva hoopis kooliasjadega ja õhtul tegime Kirkega väikse 6 km kõndimisringi. Üksi mulle absoluutselt kõndimas käia ei meeldi - olen proovinud, aga jube igav on. Kellegagi koos aga väga mõnus, pole nii väsitav ja aeg läheb lausa lennates. Siiski on juba kohtumispaika minek kõndides päris raske, sellepärast tavaliselt sinnani jooksen.

Pool banaani, pirn, keefir, erinevad seemned ja pähklid, goji marjad, isetehtud mandivõli kaneeli ja toorkakaoga


Reede: Ainult ajutrenn raamatukogus terve päev. Kurk oli ka veel veidi valus ja ei hakanud riskima.

Laupäev: Hommikul nautisin peaaegu tühja jõusaali - sai üks korralik jalatrenn tehtud. Nii mõnus on ikka, kui ei pea kellegi järgi ootama ja saan teha kõiki asju siis kui ise tahan. Lisaks käis jälle "särgimees" uurimas, mis mu maikal kirjas on (kuigi seda oli ta juba ühe korra lugenud varem) - ütles, et juba tükk aega on uurinud, aga nägi ainult sõna train. Ei tea, kas ta loeb kõigi inimeste riiete kirjasid nii pingsalt? Õhtul tegin veel 10 km jooksuringi pärast raamatukogu. Palava ilmaga joosta on ikka palju raskem, meenuvad Austraalia õhtused jooksmised, kus ma juba 5 km otsad pidin andma. Selles mõttes eelmine nädal ikka ilmaga vedas.

Üks pilt veel jooksumaratonist, kus üsna alguses üks mees minu jalgadesse koperdas ja kukkus. Inimeste emotsioonid on päris hästi tabatud.

Pühapäev: Mind kimbutavad hetkel kevadised allergiad - eriline "lemmik" on kask. Spordiklubi oma ventilatsioonisüsteemiga on praktiliselt ainuke koht, kus olen nohuvaba ja nina on lahti. Seetõttu on seal eriti mõnus ja veel hommikul, kui on vähe rahvast. Tegin ühe korraliku selja ja õla treeningu. Ise jäin väga rahule ja andis hoo sisse kogu päevale. Päeval sain oma kalli sõbrannaga kokku, kes Tallinnast Tartusse tuli - päevitasime ja pidasime isegi väikse pikniku. Kõik inimesed ümberringi jooksid ja rullitasid ning pool kümme koju jõudes pidin ka ikkagi 6km jooksuringi tegema. No nii mõnus oli, ilm polnud ka enam nii kuum ja täpselt paras.


Ma ei tea, las kellelgi on veel nii, aga mul on kujunenud kindel päev nädalas, kus tunnen end alati parimas vormis olevat. Inimene ei saa vist kunagi täiesti rahul olla ja nii on ka minul. Igatahes teisipäev on see päev, kui alati tunnen, et "pole viga ju".

Teisipäeva hommik

4 comments:

  1. Võiksid hakata nt kord nädalas tegema päevamenüü postitusi, sest sul on nii isuäratavad pildid ja toidud ning saab ise mõtteid juurde, mida tervislikku endale valmistada :)

    ReplyDelete
  2. Vau, välimus on (Y)

    ReplyDelete
  3. Supervorm- ma olen Sind Rocca MF's näinud ja vaikselt "kadestanud" :), väga motiveeriv! Komistasin täiesti juhuslikult Su blogi otsa ja olen seda nüüd aeg-ajalt ikka lugemas. Kirjutasid kunagi maapähklivõi pulbrist, sattusin vaimustusse ja olin peaaegu tellimas, kuid leidsin veebist igasuguseid vastakaid sõnavõtte, nt selle: http://foodbabe.com/2012/09/16/the-truth-about-pb2-powdered-peanut-butter/. Igaks juhuks jagan Sinuga ka.
    Toitumisinfo jagamise osas olen esimese kommenteerijaga täiesti nõus :).

    ReplyDelete
  4. Aitäh positiivse tagasiside eest, annab motivatsiooni juurde veel. Olen mõelnud juba mõnda aega päevamenüü posituse teha, aga pole suutnud õiget päeva nädalas välja valida. Varsti teen selle ikka ära, kui nõudlust on. Selle PB2 koha pealt, siis eks ta kahtlase väärtusega on ja naturaalset maapähklivõid kindlasti ei asenda. Kuna ma ise kasutan seda üsna harva, siis pole ilmselt hullu ja annab mõnusa maitse mõnele söögile. Igapäevaselt on naturaalne variant kahtlemata parem koos oma kasulike rasvadega.

    ReplyDelete