Monday, May 5, 2014

Nädala kokkuvõte 28.04- 04.05

Üsna töine nädal on olnud, aga üldiselt võib rahule jääda. Trenne sai ka tehtud piisavalt - ilusa ilmaga üritan ikka võimalikult palju väljas treenida. Kuigi teisest küljest on mul natuke hea meel, et jahedamaks läks, sest vihm ja külm ilm loob hea meeleolu õppimiseks. Lõputöö hakkab vaikselt valmis saama, aga kaks teist uurimusööd ootavad veel järjekorras. Väike ülevaade möödunud nädala trennidest.







Esmaspäev: Ma olen ikka kindlalt hommikuinimene. Kuna kool oli alles õhtul, mõtlesin, et lähen trenni alles enne seda. Plaan oli hommikul vara ärgata ja õppida. Väga edukas see eesmärk ei olnud - nagu ma ükskord mainisin "tõmab hommikune trenn mind ikka käima! ja paneb aluse edukale ja produktiivsele päevale. Lõpuks jõusaali jõudes, oli mu meeleheaks seal vaid mõni inimene, aga ühel hetkel käis "pauk" ja terve jõusaal (eriti vabade raskuste ala) oli pakusult rahvast täis, hea, et ära mahtusin. Tegelikult oli jalatrenn mõnus ja päris väsitav. Kuidagi väga palav oli ainult - aga peabki olema ju!
Lähen siis pärast seda loengusse ja mis tuleb välja - meie ameeriklasest õppejõud ei ilmu juba teist nädalat järjest ette teatamata kohale. Kui umbes 20 minutit oodanud olime, tuli üks magistrant ja teatas, et kahjuks ta täna ei jõua. Üsna vihale ajab tegelikult selline asi. Kõigil võib ju ootamatusi ette tulla, aga kas just iga nädal…ühelgi teisel õppejõul pole seda 3 aasta jooksul küll juhtunud.

Teisipäev: Seekord oli meil tavalise jõutõstmise tunni asemel hoopis toitumisloeng. Täitsa huvitav - korratud said üle põhitõed ning natuke oli ka midagi uut. Pärast seda otsustasin teha ühe jooksuringi. Kokku tuli 11.04 km ajaga 57.46, keskmine kiirus 5.14 min/km. Väga mõnus oli, aga säärelihased olid juba eelnevalt natuke valusad/väsinud. Kui muidu jõusaalist/rühmatreeningutest mul lihased enam eriti valusaks ei jää, siis nüüd nii öelda teise spordialaga tegeledes on lihasvalu jälle tagasi. Tegelikult see on mõnus valu. Ühesõnaga on näha, et teistsugused lihased on kasutuses - eriti ongi just tunda säärelihaseid, mis mul muidu võib-olla natuke tahalplaanile jäänud. Õhtul rullisin oma jalgu veel grid roller'ga ja hommikuks oli olukord palju parem.



Kolmapäev: Hommikune jõusaaliring - rind, triitseps, biitseps. Võtsin pigem rahulikult seekord, kuna puhkepäevi pole väga olnud ja ei tahtnud enne loenguid ära väsitada ka ennast. Õhtul kirjutasin natuke lõputööd ning pärast seda kui olin ühte ja sama lauset üle 20x lugenud, otsustasin, et peab tiiru väljas käima. Kirke astus ka samal ajal täpselt uksest välja ja esialgsest väiksest kõndimistiirust sai lõpuks 12 km. Pärast läks kirjutamine hulga lihtsamalt.

Neljapäev: Päeval jälle töö lainel ja õhtul attackima. Üks lemmikrühmatrenne endiselt. Kuna seminare enam neljapäeviti pole, saan ehk tihedamini seda külastada. Pärast harjutasin natuke jõutõmmmet, aga üldiselt oli väsimus sees ja ei hakanud "hullu panema".

Kodujuustusalat basiikliku, tomati, kurgiga; kergelt wokitud
porgand ja brokkoli pošeeritud munaga, tuunikala tükid vees

Reede: Kuna olin neljapäeval üsna väsinud, plaanisin hommikuse synergy vahele jätta. Ärkasin aga nagu kella pealt 6.15 ja kuna enesetunne oli hea ning energiat oli, otsustasin siiski minna. Tegime kaks ringi aja peale, pluss Kertuga lugemise peale ka kolmanda ringi. Pärast tundsin küll, et väsimus on ikkagi sees ja puhkust on vaja.


Mu lemmik Tom Kha supp ja näkileivad kodjuustu, avokaado,
sidrunipipraga

Pühapäev: Spontaanselt otustasin ikkagi laupäeval Tallinna minna ja seega pühapäevase jõusaalitrenni sain Roccas teha. Polnud ammu seal käinud ja mõnus oli vahelduseks mujal treenida. Vahepeal on seal tehtud palju muudatusi - hiigelsuur Synergy ala, spinningu saali juurdeehtius ja veel natuke suuremaks tehtud. See on ainult positiivne, olin juba mõnda aega mõelnud, et Synergy ala jaoks on seal täpselt ruum olemas. Värvi lõhn oli alles sees. Üritan jälle hakata natuke harjutama lõuatõmbeid - pealthaardes on täiesti lootusetu, aga althaardes isegi viis tükki suudan läbi raskuste kuidagimoodi ära teha. Lõuatõmmete harjutamine on küll füüsiliselt raske, aga vaimule on veel suurem töö. 


Proovisime esimest korda kanarulle Siimuga teha - täitsa hea vaheldus, retsepti lisan ka varsti.

3 comments:

  1. hei, kust roosa rulliku ostsid ja palju maksis?:)

    ReplyDelete
  2. Muide sportsdirectist saab 6-30 euri vahemikus rulliku. Oleneb kui suurt tahad, kas nagadega v ilma.

    ReplyDelete