Wednesday, May 27, 2015

Mai jooks ja muud juttu

Vaikselt hakkan tagasi jõudma trennirajale. Puhkus on olnud piisav ja tunnen, et tahaks juba korralikult kava järgi treenida. Uue kava alguses on alati palju motivatsiooni, loodetavasti säilib see ka ilusate suveilmadega. Hetkel on tuju hea ja energiat täitsa palju. Käin üsna palju väljas söömas ja saan endale ka jäätist lubada päris tihti. Mõnikord ehk tutvustan ka teile oma lemmikkohti. Dieedi lõpus olin juba üsna antisotsiaalne ja pigem lootsin, et inimesed ei tule minuga rääkima. Nüüd vastupidi tahaks kõigiga suhelda, juttu ajada, väljas käia - üritan aja tasa teha vähemalt natukenegi.

Laupäeval toimus maijooks, kus ma tänu töökohale registreerisin juba talvel. Mingi hetk aga hakkasin kahtlema, kas lähen jooksma. Tegelikult seda arvasin ma kuni laupäeva õhtul kella 11ni, kuid siis tuli idee ikkagi osaldega. Distants oli ka kõigest 7 km ehk mitte eriti pikk. Olin sel päeval tegelikult üldsegi tööl, kuid lõunapausi ajal õnnestus kiiresti end lauluväljakule organiseerida, töökaaslastega mõned pildid teha, siis 7km joosta ning kiirkõnnil tagasi tööle jalutada. Igati mõnus vaheldus. Ilm oli ka jooksmiseks väga hea, päike paistis, kuid mitte eriti palav. Ausalt öeldes ei osanud midagi aja suhtes oodata, sest jooksnud olen see aasta 2 korda ja siis ka on lõpus alati mingi koht valutama hakanud. Teadsin, et vastupidavus pole kindlasti sama, mis eelmine aasta, aga midagi hullu ka ei tohiks olla. Tulemuseks oli 88 koht (enda vanuseklassis 58) ajaga 0:31:35. Jän täitsa rahule endaga. Kilomeetrid olid küll aeglasemad, kui eelmine aasta Tartu kevadjooksul, kuid vastupidist ma ei eeldanudki. Rahvast oli küll massidena, esimestel kilomeetritel mõtlesin, et jooksen mina teised pikali või teevad seda nemad minuga. Pärast teist kilomeetrit hakkas mass aeglasemaks jääma ning siis sain jätkata ainult möödajooksmise taktis. Tore oli jälle üle pika aja taolisel üritusel osaleda, üldse ei kahetse! Ilmselt peaks suve jooksul mõnel ikka veel osalema. Poolmaratoni sel aastal ette võtta ei plaani, kuna keskendun teistele treeningutele ning see pigem segaks.



Eile oli väike deit bikiinitaridega, tähistasime Kätlini kõrghariduse omandamist väikese sushi, veini ja lõpuks ka jäätisega. Mul on ikka nii hea meel, et olen nende näol endale leidnud nii head sõbrannad, sest olgem ausad ega mu sõpru igapäevaselt väga ei huvita söögi- ja trennijutud. Pigem säästan neid sellest. Juttu jätkus kauemaks ning koju jõudsin alles täitsa hilja - jään järgmist korda ootama. :)








2 comments:

  1. Millegi pärast mäletan, et kui finišiprotokolli silmadega üle lasin, siis oli Su aeg minuti võrra lausa kiirem? Võib olla mäletan valesti. :D Aga väga tubli, jätka samas vaimus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli tõesti üks minut kiirem, parandasin ära, aga aitäh! :)

      Delete