Monday, May 11, 2015

Minu abimehed

Natuke rohkem kui nädal on möödas võistlustest ja olen vaikselt taastunud. Pärast Lätit oli enesetunne mitu päeva päris kehv ilmselt mitme faktori koostoimel - väsimus, magamatus, dieedist väljatulemine ning mõned eraelulised probleemid. Läksin veel esmaspäeval tööle ka ja ei saanud korralikult välja puhata. Korralik õhupalli tunne oli ja kõht valutas ka mitu päeva. Tegelikult ma ju mingit suurt ülesöömist ei harrastanud (v.a Riias pärast võistlusi). Kõige suurem igatsus oli ikka nende koduste toitude (ja jäätise) järgi ning kuna veetsin mõned päevad isa kodus, siis vanaema neid mulle ka iga päev pakkus. Üldse on mu ostukorvi sisud üsna kummalised hetkel. Näide ühest päevast, kus seal leidus kookose jogurt, Toome salat, heeringas ja kanasült. Kanalihasült on mu üks lemmikavastusi vist ja näiteks Rannarootsi omas on 100g kohta vaid 68 kcal, 1,7 g rasvu, 0,4 g süsivesikuid, 13 g valke - peaaegu nagu dieettoit. Üldse kõnnin toidupoes ringi nagu pooletoobine ja vaatan asju, mida kõike võiks võtta, kuid ei suuda otsustada mida täpselt tahaks hetkel. Päris ajamahukas ja kulukas tegevus praegu see poeskäimine. Varem oli üsna lihtne - kana, brokkoli, kodujuust, maitsestamata kohupiim, kurk, tomat ja ega palju muud sinna ei mahtunud igapäevaselt.



Tegelikult tahtsin kirjutada hoopis natuke inimestest, kes mind sellel perioodil aidanud on - neid on tegelikult väga palju. Ega elu koos näljas ja väsinud inimesega kerge pole ning mu elukaaslane vist kõige õnnelikum pole ka, et ma antud alaga tegelen, sest vaba aega töö, trenni ja toiduvalmistamise kõrval praktiliselt pole ning kui on, siis on enda kiusamine kuskile välja peole või üritusele minna (eriti lõpuperioodil). Praegu võib jääda muidugi mulje nagu ma oleks mitu kuud näljas ja väsimuses elanud, kuid tegelikult oli ikka enamus ajast kõht täis ja meel hea, lihtsalt lõpus see pidev enesepiiramine hakkas pigem vaimule. Igaljuhul kannatas ta selle ära ja enamuse aja ka toetas mind ning muidugi ei saa jätta mainimata, et suur osa pildimaterjalist on olemas tänu temale. Samuti on olnud väga toetavad ka mu töökaaslased ja sõbrad. Ma olin päris üllatunud tegelikult, et nad kõik Tartus võistlust vaatama tulid, sest ega ma seda eriti ei reklaaminud, kuid tagasiside oli väga positiivne. Motivatsiooni andsid väga palju inimesed trennist, kes ikka pidevalt vormi kiitsid ja utsitasid edasi pingutama - lõpus andis see eriti palju. Lisaks ka Myfitness Rocca juhataja Ruth, kes mulle iganädalaselt saali broneeris, et saaksin poseerimist harjutada. Samuti olen tänulik Helikale, kes mind Eesti Karikavõistlusteks aitas "üles putitada" grimmi ja soenguga ning Glanz & Glamuurile kõrvarõngaste laenutamise eest. Kõik Ti Sento fännid kindlasti teavad neid ning viimasel ajal soetangi endale ehteid vaid sealt. Ja muidugi minu sõbranna Kirke, kes on mu üks suurimaid fänne ja toetajaid ning ise 8 kuud rase olles vedas mu läbi esimesest võistlusest ehk sõna otseses mõttes tegi peaaegu kõik mu eest ise ära - hea, et ise lavale üldse läksin. Aga nagu me naljatasime, siis kahjuks tema kategooriat see aasta ei olnud.

Kõrvarõngad võistlusteks Glanz & Glamuurist


Ja viimaks lavale poleks ma ilmselt üldse kunagi jõudnud ilma oma treenerita, kes mind eelmine suvi nii öelda "üles korjas" ja enda hoole alla võttis. Kuigi trenni teen sisuliselt ju ikkagi üksinda, kuid väga vajalik on, et oleks inimene, kes nõu annaks ja kriitilise pilguga asjadele hinnangu annaks. Olen väga tänulik talle, et ta on oma aega sellesse panustanud ja mind igati aidanud ning loodetavasti meie koostöö jätkub edukalt ka edaspidi. Oh jah, tegelikult on neid inimesi kokku väga palju, ühesõnaga suured tänud toetuse ja motivatsiooni eest! Samuti kõik mu lugejad (eriti need, kes võtavad vaevaks kommenteerida) - see annab palju! Mul on hea meel tõdeda, et teid siin ikka nii palju alles on pärast minu üsna pikka blogipausi. Nüüd tuli võib-olla natuke imal kiidulaul, aga tundsin, et oleks ülekohtune mitte seda postitust teha. Edasistest plaanidest juba lähiajal.



4 comments:

  1. Väga tore, et tihedamini kirjutama oled hakanud ja edu edaspidiseks! Oota söõgipäeviku postitust ;)

    ReplyDelete
  2. Ka mina olen pidev jälgija ja jälgin edusamme :) Jaksu ja jõudu edaspidiseks:)

    ReplyDelete
  3. Viimasel võistlusel nägid kõige parem välja. Soeng ka meik ja ise ka särasid. Sa oled mega tubli ja loodan, et võistled sügisel ka. Jõud ja jaksu ning anna ikka meile ka teada oma tegemistest blogivahendusel :)

    ReplyDelete