Wednesday, April 20, 2016

Kanapasta avokaadokreemiga

Olen vaikselt oma igapäevasele rajale tagasi saanud ning köögis jälle katsetusi tegemas. Pühapäeval tegin üle pika aja pastat, mis mulle nii meeldis, et pean ka kindlasti lugejatega jagama.

Kummaline on mõelda, et vaid mõned aastad tagasi Austraalias elades ei maitsenud mulle avokaado üldse, kuigi seal olid saadaval alati värsked ja valmis viljad. Nüüd on see kindlasti mitu toitude topis. Olen avokaadot varemgi pastas kasutanud, aga juba ammu oli mõttes seda ka natuke erilisemaks muuta. Retsept on ise väga lihtne ning valmistamiseks kulub vaid 20 minutit. 

Maitse oli super - kindlasti proovige! Kana asemel võib kasutada näiteks ka krevette või kala.


Kanapasta avokaadokreemiga


Vaja läheb
  • 150 g täisterapastat
  • 2 tk broilerifileed
  • 200 g kirsstomateid (ca 9 tk)
  • meresool
Avokaadokreem
  • 2 väiksemat või 1 suurem valmis avokaado (150 g)
  • 1 küüslauguküüs
  • mõned oksad basiilikud (ca 15 g)
  • veerandi sidruni mahl
  • meresool
Valmistamine
  • Esmalt pane pasta keema meresoolaga maitsestatud vette.
  • Tee kanafilee väikesteks tükkideks, pruunista pannil ning maitsesta kergelt soola ja pipraga.
  • Samal ajal valmista ka avokaadokreem. Selleks pane kaussi kõik ülalpool mainitud kastme komponendid ning purusta ühtlaseks seguks saumikseri või köögikombainiga.
  • Pasta valmimisel sega sinna sisse kanafilee tükid ning avokaadokreem.
  • Kõige viimasena lisa kirsstomatite sektorid ning lase kaane all paar minutit seista.
  • Serveerimisel panin veel peale natuke seemnesegu (kõrvitsa-, päevalille - ja seedermänniseemned).

Antud kogusest saan 3 portsjonit
Üks portsjon sisaldab:
Kalorid: 460 kcal
Süsivesikud: 40 g
Valgud: 50 g
Rasvad: 12,3 g


1 comment:

  1. Tundub, et great minds think alike :D olen midagi sarnast valmistanud, yum (Y)

    ReplyDelete