Sunday, July 31, 2016

Haigused ründavad

Käes ongi juulikuu viimane päev ja minu puhkuse lõpust on ka juba üle nädala möödas. Puhkus ise oli hästi mõnus. Ma ei teinud seekord liiga palju plaane ja vaatasin, kuidas kujuneb. Sai käidud väikesel reisil, paar suvelavastust vaadatud, ühte kontserdit kuulatud, tehtud lühike saare tripp ja mõlemad vanaemad üle vaadata. Suurema osa ajast olin tegelikul Tartu kodus, kus veetsin enamasti aega Kärdi, Kirke ja tema pisikese poisiga. Sinna juurde muidugi trenn ka, aga sellest juba kirjutasin eelmises postituses. Igaljuhul lõpus tundsin, et olen täitsa puhanud ja võib tööle minna küll. 


Siis aga tabas mind üks öö enne esimest tööpäeva suur tagasilöök - nimelt kõhugripp... Ma ilmselt ei hakka seda rohkem kirjeldama, aga päris kole oli. Kõige tipuks läks mul korraks pilt eest ära, et kukkusin peaga vastu kraanikaussi (vist - päris kindel pole) ehk tulemuseks veel verine pea ning hiigel muhk. Mul oli sel hetkel üsna ükskõik, sest nii halb oli olla. Õnneks sain kiirelt selle haiguse ületatud. Järgmised 5 päeva oli toredad. Käisin tööl, trennis ja tegelesin niisama meelelahtusega kuni tuli järmine tagasilöök ehk siis haakisin külge endale mingi viiruse. Kurk üli paistes, meeletu nohu, köha, ilmselt ka palavik ehk täismäng. Nii mu nädalavahetus luhta läks... Järgmisena sai sama haiguse veel mu supervisor ehk läksin pühapäeval veel tema asemel tööle ka.

Need haigused on muidugi takistanud normaalset trenni tegemist ja toitumine on üldse üsna suvaline, sest pole otseselt isu millegi järgi ja kui on, siis enamasti jäätise järgi. Ma enam nii ruttu trenni tagasi ka ei torma nagu vanasti, sest ei näe sel lihtsalt mõtet. Pigem ikka korralikult terveks saada. Mõtlen, et kas immuunsus on nõrk või milles on asi, et nii lihtsalt kõik endale külge võtan. Iseenesest just olin üsna puhanud ja enesetunne hea. Ilmselt peaks igaks juhuks ikkagi mõned vitamiinid enda menüüsse tagasi võtma. Nädala pärast algab dieet ka, niiet peab jälle täpsele ja korralikule režiimile tagasi minema. Hetkel ei kujutagi seda väga ette, sest kõik rütm on natuke sassis. Kui mõtlen enda tavapäraste toitude peale, ei isuta küll väga midagi. Eile tegin üle mitme aasta leivasuppi - see maitses küll super hästi. Teine lemmik on murakamoosiga kodujuust. Aga pole hullu, naudin veel viimast nädalat ja siis hakkan korralikuks. Järmises kord kirjutan veel enda õnnelikust juhusest ehk kuidas ma lõpuks midagi ka võitsin.

Ühesõnaga minu soovitus Teile - olge terved ja nautige viimast suvekuud! 

4 comments:

  1. Olen ka just puhkusel ja täpselt samamoodi ei teinud plaane vaid võtan vabalt :) Nädal olen maal olnud, kukeseenel käinud, marju korjanud ja ilusat loodust imetlenud. Igati rahul! Ja kusjuures samamoodi tegin eile leivasuppi ja minu lemmik on samuti kodujuust murakamoosiga. :D Igal juhul võta vabalt ja saa ilusasti terveks. Olen ka vaevelnud siin kaks nädalat terviseprobleemidega (õnneks mitte nii hull, et takistaks trennitegemist) ja see tekitab stressi, aga tuleb võtta ilmselt rahulikult ja kõik saab lõpuks ikka korda. Olen Sinu blogist palju motivatsiooni saanud, seega aitähh! Soovin Sulle edu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leivasupp on parim jah, ma ise ka veel vaimustuses. Aga aitäh tagasiside eest ning olen ka sinu tegemistel silma peal hoidnud ja soovin palju edu! :)

      Delete
  2. Loen sinu blogi juba pikemat aega, aga vot kommenteerinud ma enne ei ole. Nii kui seda leivasupi asja lugesin, siis lihtsalt pidin kirjutama, et just eile mõtlesin, et mis ma süüa tahaks ja pähe kargas just vana hea leivasupp, mida ma juba aastaid söönud ei ole. :)

    Mulle väga meeldib sinu blogi, sest sa jätad alati nii positiivse mulje ning muidugi ka kirjutad huvitavalt. Eriti meeldivad mulle reisi- ja toidupostitused. :)

    ReplyDelete