Wednesday, September 21, 2016

Üks päev minuga

Päevad ja nädalad ikka mööduvad meeletul kiirusel. Juba ongi vaid viimased kolm nädalat esimeste võistlusteni. Põnev on - vajan ikka aeg ajalt mingit väljakutset ja kindlat eesmärki. See on üks põhjus ka miks kunagi tahtsin üldse lavale minna. Peamine võistlus käib ikka iseendaga. Võrreldes eelmise hooajaga olen ikka oma eluga mitu korda paremas ja stabiilsemas ajajärgus, võtan asja rahulikult ning üritan kogu protsessi nautida. 

Tegelikult hoopis mõtlesin, et jagan Teiega ühte oma argipäeva. See ei tähenda, et mul muud elu üldse poleks, aga hetkel olen selle kujundanud tõepoolest  rohkem trennide ja võistluste ümber.

"Tere tulemast" minu teisipäeva 20.septembril!

Päev algas äratusega 6.00, millele järgnesid tavalised hommikuprotseduurid - kiire pesu, kaalumine, asjade pakkimine. Kuna plaanis oli hommikune trenn, jäi meikimise osa ära. Toidud tegin juba eelmisel päeval valmis ning seega oli vaid kotti panemise vaev. Trenniriided selga ning asusin päeva parima osa ehk hommikusöögi juurde. 

Enne söögi valmistamist joon tavaliselt paar klaasi sidrunivett ning seejärel teen valmis kohvi, et see natuke jahtuda jõuaks.

Hommikusöögiks oli  klassika ehk puder: 30 g Helen täistera kaerahelbeid, 20 g kaerakliisid, 5 g rosinaid keedetud veega, kuhu lisan lõpus 100 g munavalget, 50 g  Piatnica 3% kodujuustu, maitseks soola ja steviat. Peale läks 40 g banaani, 30 g mustikaid, 8 g Rimi tükkidega maapähklivõid, 4 g india pähkleid ja natuke Walden Farms šokolaadikastet. 

Kokku: 411 kcal; SV 54.2 g, V 27.3g, R 12g


Kõrvale jõin musta kohvi ning pärast veel vitamiinid: D-vitamiin, omega-3 kapslid, multivitamiin.


Kella 8 ajal jõudsin Postimaja Myfitnessi trenni, kus tegin 30 minutit kardio osa ära enne trenni algust, kuna teadsin, et pärast läheb liiga kiireks. Teisipäeviti on meil tavaliselt Indrekuga trenn. Plaani järgi oli kava neljas osa ehk käed, rind, kõht. Tegime trenni koos läbi ning arutasime, mida edaspidi muuta. Lõppu veel 10 minutit ellipsil lõdvestuseks, pessu ning suundusin pool jooksusammul tööle.


Tööle jooksusammul muidugi sellepärast, et ruttu süüa saada. Ehk trennijärgse vahepala sõin kell 11. Selleks oli kohupiima-kodujuustu segu rosinatega ning lisaks veel mangot, mustikaid ja natuke šokolaadikastet. Kõrvale kohvi ka.

Kokku: 225 kcal, SV 19.4g, V 28.4 g , R 3.85g


Sellele järgnes päeva asjalikum osa - sel korral oli peamine rõhk graafikute tegemisel. Valmis nad igaljuhul tegin. Samuti sain teada, et mõni töötaja peab mind võrreldes minu supervisorite ja asetäitjaga kõige kurjemaks - täitsa tore oli seda kuulda, arvasin vahepeal, et olen liiga leebe ja pehme kogu aeg.

Lõunasöögi aeg on tavaliselt kell 14.00 ja kõht on selleks ajaks juba piisavalt tühi. Lõuna menüüs oli pasta, mis sisaldas 50g täisteranuudleid, 80g lõhefileed, brokkolit, suvikõrvitsat ja salatiks kõrvale spinatit (pildilt puudub) ja kurk.

Kokku: 388 kcal; SV 43.1g; V 27.2g; R 12.3g


Enne tööpäeva lõppu sõin veel vahepala umbes kell 18.00, milleks oli Valio Pro kreemküpsise kohupiimakreem mandlitega.

Kokku: 189 kcal; SV 10.1g; V 23.5g; R 


Kuna olin sel päeval õhtupoole tööl, lõppes tööpäev 20.15, pärast mida otsustasin veelkord sammud Postimaja Myfitnessi poole seada, et natuke poseerimist harjutada. See on üks ainukesi klubisid, kus saal pole kogu aeg rühmatreeningute all kinni.


Koju jõudsin umbes  21.30, mil algas lõpuks päeva "lebo" osa ehk õhtusöök ning minu hetke lemmiksarja My Kitchen Rules kordus-TVst vaatamine. Õhtusöögiks oli salat vokitud köögiviljade ja praetud haugiga, kuhu lisasin veel spinatit, tomatit, kurki, avokaadot ja valgeid ube.

Kokku: 431 kcal; SV 39.1 g, V 41.3 g; R 9.49 g


Lisaks jõin veel hetke lemmikteed - soovitan proovida! Ise ostsin selle Soomest, aga Eestis müüakse vist Biomarketist. 


Voodisse jõudsin umbes 23.30. Nii see päev mööduski ehk siis üks näide minu argipäevast. Kokku 2 tundi trenni, 8 tundi tööd, 6.5 tundi uneaega, 45 minutit poseerimist, 2 tundi meelelahutust, 5 toidukorda - 1640 kalorit (SV 166g, V 148g, R 44g).




4 comments:

  1. Väga mõnus lugemine. Tekkis üks küsimus ka: kui palju Sa tavaliselt trennis kaloreid kulutad? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tore kui pakkus huvi. Kalorite kulu oleneb paljuski trennist. Jalapäeval umbes 700-800 kcal (koos 30-minutilise lõpu kardioga), teistel trennidel vahemikus 350-500 tavaliselt.

      Delete
  2. See tôest mônus postitus, vôiks veel selliseid olla 😊😊

    ReplyDelete