Monday, February 17, 2014

Huvitav hommikusöök - chia pudding

Pühapäeval tahtsin hommikuks midagi põnevat teha ning valik langes chia puddingule. Chia seemnetega on enamus juba arvatavasti tuttavad ning teavad selle kasulikest omadustest. Paljud aga ilmselt ei tea, et sellest saab teha ka puddingut, kuna chia seemned paisuvad vedelikus leotades. Lisaks veel puuvilju/müslit ja tervislik ning toitev hommikusöök on garanteeritud. Pean kindlasti mainima, et isegi Siim sõi, sest ta üldjuhul "huvitavate" söökide suhtes üsna eelarvamustega. Kahtlemata hea vaheldus igapäevastele hommikusöökidele või tervislikum versioon magustoidust.




Vaja läheb

  • 2 dl (magustamata) mandlipiima/(kookospiima)
  • 3 spl chia seemneid
  • puuviljad/müsli/pähklid

Valmistamine

Sega tassis mandlipiim chia seemnetega ning pane ööseks külmkappi. Vahepeal võid igaks juhuks kontrollida, kas seemned on ikka segunenud (mitte pole vedeliku peale kihina jäänud). Hommikul lisa puddingule puuvilju vm. Mina tegin puddingu kihiti - üks kiht chia segu, teine puuviljad. Peale lisasin natuke granolat, puuviljatükke ning kookoslaaste.
Mandlipiima soovitan ka ise teha - odavam ja maitseb parem kui poe oma. Ülimalt lihtne ning terve internet on õpetusi täis, üks näiteks siin. Ise ostsin kooritud mandlid Tallinnas keskturult (ca 10 euri kilo) - vähem vaeva ja peale kauba olid odavamad ka kui koorimata.

Ilma lisanditeta sisaldab (mandlipiimaga): 220 kcal; 18 g rasva; 19 g süsivesikuid; 11 g valku; 19 g kiudaineid



Vasakul mango-banaani; paremal kiivi-banaani



No comments:

Post a Comment