Monday, March 31, 2014

Trennid 24.03-30.03

On aeg teha üle pika aja jälle üks nädala kokkuvõte. Trennide poolest oli küll väga aktiivne nädal, millele pani kena punkti laupäeval toimunud Nike Training Day. 
Üldiselt oli jõusaali keskne ja ma ise ka veel imestan, et mulle seal meeldib. Koostasin kava selliselt, et ühel nädalal teen pikemad seeriad väiksemate raskustega ning teisel vähenevate kordustega ja suurenevate raskustega. Kuigi möödunud nädalal olid kergemad raskused, pole harjunud nii pikki seeriaid tegema. Üldse on jõudu ikka vähemaks jäänud, aga küll see varsti tagasi tuleb.



Esmaspäev: Jõusaalis I jalapäev: kükid kangiga, sumo kükk käsikuga, väljaaste kükk taha natuke viltu,  jõutõmme sirgete jalgadega, sääretõsted, jalgade sirutus ette masinal, kõht. Jäin trenniga väga rahule, õhtul rullisin oma uue foamrolleriga kodus ja järgmisel päeval oli lihasvalu palju väiksem kui tavaliselt pärast jalapäeva.

Teisipäev: Hommikul oleksin pidanud minema TÜ spordihoonesse jõusaali kursusele, aga hommikul oli silme eest veidi must ja natuke kahtlane olemine (ilmselt väsimusest) ning otsustasin hoopis paar tundi veel magada. Pärast oli hea enesetunne tagasi ja õhtul käisin bodycombatis, mis oli puupüsti täis. Tegin uut kava teist korda ja tundus isegi enam-vähem. Esimesel korral mulle üldse ei meeldinud. Muidu pole isegi kaval viga, aga muusika on küll üsna jube.

Kolmapäev: Käisin hommikul enne loenguid jõusaalis, mis oli üle pika aja mõnusalt tühi. Tehtud sai rind, triitseps, biitseps.

Neljapäev: Kella 8 olin juba kopsuarsti juures (kes ütles, et olen täitsa paranenud) ja pärast seda jõusaalis II jalapäev. Hetkel on sellepärast kaks jalapäeva, sest tahan neid natuke eelisarendada. Samuti teen veidi vähem harjutusi korraga. Varem tehtud pikad jalatrennid olid nii füüsiliselt kui ka vaimselt üsna kurnavad, mis tekitasid natuke vastumeelsust. Trenni lõpus proovisin crosstraineril tabata intervalle ehk 20 sekundit tööd (max tempo), 10 sekundit puhkust (rahulikumas tempo). Kokku neli minutit ning korraliku pingutuse sai.
Õhtul oli jälle TÜs jõusaali kursus (viimane neljapäev - jess!). Mitte et mulle seal ei meeldiks, aga ma kunagi ei tea, mis me seal teeme ja siis ei oska oma trenne arvestada väga, et topelt koormust ei saaks. Juhendaja tahtis küll jalgu teha, aga kuna mul olid üsna makaronid all, siis sain rinna. Pidime tegema püramiid kordus-seeriaid. Alustasime 12 kordusega ja kerge raskusega kuni 6 korduse ja max raskuseni ning siis tagasi vähendades raskust kuni 12 korduseni jälle. Kokku 8 seeriat - korraliku koormus. Pärast biitsepsile-triitsepsile kaks harjutust põletavad seeriad ehk alustad max raskusega ja kui enam ei jõua, võtad natuke kergema ning teed nii kaua kuni jõuad, siis veel kergema jne. Põles küll korralikult ja isegi oli tunda järgmistel päevadel.

Reede: Hommikul käisime Kirkega üle pika aja synergys, mis ei olnudki mu üllatuseks seekord väga raske. Olime tublid ja tegime ikka ilusti kolm ringi: hüppenööriga hüppamine, TRX seljatõmme plahvatusega, rippes jalad krõnksus külgedele keeramine, kastihüpped, köieronimine, triitseps kätekõverdused küünarnukk maha liigutusega (ma ei tea, kuidas see õige nimi on); jalad varbseinal kinni ette kummardus, kätel plangus stepipingil kätega maha kõndimine, paarilisega käte kokku/laiali surumine. Lisaks tegin natukene õlga, selga ja pärast rullisime korralikult kõik valusad lihased ära.

Laupäev: Läksime Kärdi ja Kirkega Saku suurhalli Nike Training Dayle. Tuleb tunnistada, et keha oli väsinud ja pigem oleks soovinud puhkepäeva. Kokku tegin 5 trenni - kuna suur zumbataja pole, jätsime selle vahele ja tegime korralikke pildieeriaid (kuidas siis muidu? :D). Kõige rohkem meeldis esimene trenn, mis oli bodycombati ja bodyattacki mix (mõlemad lemmikrühmatrennid nagunii), mida andsid Myftinessi treenerid. Teiseks cardio energy, mis oli bodyattacki sarnane, aga natuke aeglasemaks tempos. Treener oli täitsa äge kutt ja trenn üsna nauditav. Vahepeal pidi tegema aga kiireid kõhulihaseid põrandal (mis oli MEGA kõva) ja mu sabakont jäi sellest üli valusaks. Kolmandaks oli Nike Training strong skills, mis koosnes peamiselt jõu harjutustest kas paarilisega või üksi. Ootasin sellest natuke rohkem, lõpus väga ei viitsinud enam teha. Treener oli ka üsna üles kiidetud, aga minu meelest midagi erilist ei olnud. Pärast tunnist pausi (ehk zumbat) oli dance fusion, mida andsid samuti Eesti treenerid. Pole väga ammu midagi tantsulist teinud, aga see oli tõesti nauditav (ka üks lemmikuid). Midagi sarnast nagu vanasti Kirsti tantsulised aeroobikatunnid, kus olin ikka igapäevane külaline. Peakski võib-olla vahelduseks jälle neid külastama, et mitte täiesti puujalaks jääda. Päeva lõpetuseks oli lõõgastav bodybalance/bodyart, mis venitas lihased mõnusalt läbi, kuigi lõpuks juba ootasin, et läbi saaks, sest kõht oli jube tühi.
Kokkuvõttes väga mõnus trennipäev koos toreda seltskonnaga. Keha oli ehk terve nädala trennidest natuke väsinud, mistõttu oli energiast veidi puudu. Les Mills Explosion meeldis mulle ikka rohkem, aga siiski oli hästi korraldatud üritus. Degusteerisime erinevaid toidulisandeid ning proteiinibatoonide varud said veidi täiendust. Minu üllatuseks pühapäeval lihasvalu ei olnudki -  lihtsalt väike väsimus, aga grillihooaja avamine korvas seda.

Meie gäng




No comments:

Post a Comment