Saturday, February 28, 2015

Põnev trennikogemus - jumping

Nädalad ikka lähevad kiiresti, natuke üle ühe kuu veel ja ongi lavale minek. Ega hetkel seda ausalt öeldes ette väga ei kujuta - see tähendab, et võib-olla ma reaalselt ei saagi veel aru, millega ennast sidunud olen. Lisaks on veel töö juures tulemas suuremad muutused, vahetan natuke enda ametikohta ja saan veel vastutust juurde. Märtsi lõpp-aprilli algus tõotab ikka üsna hullumeelne tulevat, loodetavasti ma pärast nagu tühjakspigistatud sidrun pole. Energiaga on ka täpselt nii, et üks nädal on täiesti nullis ja järgmine nädal on super enesetunne. Eks siin avaldab mõju ka ülejäänud elu ja praegu on parajalt pinget igast valdkonnast. Aga jääkuninganna nagu ma olen - murran kõigest läbi. 

Sel nädalavahetusel tulin üle pika aja oma kodulinna Tartusse - viimati käisin siin vist novembris. Elu liigub siin natuke rahulikumas tempos ja mõnus on see, et jala jõuab peaaegu igale poole. Tallinnas olen mugavaks autoinimeseks hakanud, aga vastasel korral oleks ajakulu liiga suur ja tunde jääb mul päevas nagunii puudu. Tahtsingi sellega seoses tegelikult kirjutada ühest vahvast trennikogemusest. 

Viimasel ajal olen rühmatrennidest täielikult võõrdunud ja kui olengi käinud, siis pole neid väga nautinud. Minu sõbranna Kärt annab aga juba mõnda aega Eestis täitsa uut jumping trenni. Facebookis levis juba umbes aasta tagasi sellest videoklipp, mida paljud aktiivselt jagasid ning nüüd saab seda ka Eestis harrastada. Hetkel siiski vaid Tartus Healthy Attitude Fitclubis. Käisin seal ka suvel EMS treeningut katsetamas, millest ka lühikese ülevaate andsin. 

Lühike kirjeldus nende kodulehelt

Jumping® treeningut  viiakse läbi spetsiaalselt välja töötatud  Jumping® PROFI batuutidel. Jumping® sai teoks ideest arendada välja treeningprogramm, mis aitaks tugevdada keha ning oleks ühtlasi ka lõbus.
Jumping® on kombinatsioon aeglastest ja kiiretest hüpetest, traditsiooniliste aeroobika sammude variatsioonidest, dünaamilisest kiirus- ning jõuspordielementidest. Harjutuste mitmekesisus tagab selle, et tugevdatakse kogu keha. 

Kokku oli meid treeningul umbes 8 ning moodustasime batuutidega väikese ringi. Teised olid juba kogenumad käijad ning mina ainuke uustulnuk. Alguses seletas Kärt põhiasjad ja tehnika ära ning trenn võiski alata. Trenn on üles ehitatud erinevate lugude põhiselt ehk ühe loo ajal tehakse teatud liigutusi ning pärast seda on paus, kus on võimalik hinge tõmmata ning juua võtta. Esmalt olid natuke rahulikumad lood ning mida aeg edasi seda intensiivsemaks ja kõrgemaks liigutused ning hüpped läksid. Ausalt öeldes oli mu keha juba alguseks oma treeningutest üsna väsinud, mistõttu oli liigutamine natuke vaevaline. Eelmiste päevade jalatrennid andsid ka veel tunda ning vahepeal küll mõtlesin, et jalad on nagu pakud all, mis liikuda ei taha. Siiski oli kogu trenn väga meeleolukas ning õhkkond privaatsem kui suures grupitreeningus. Treeneril on võimalus jälgida kõigi tehnikat vältimaks vigastusi. Minul tekkis kohe mõte, et see oleks mõnus ajaviide sõbrannadega - näiteks ei lähe iga nädal kohvikusse istuma, vaid paned kindla pundi kokku ning iga nädal teed koos väikese jumpingu. Lõppu tegime veel natuke jõuharjutusi ja mõned venitused.

Hetkel on mul natuke raske intensiivsust hinnata, sest ma ise tundsin end juba enne üsna väsinuna. Tegelikult saab seda muidugi igaüks ise reguleerida, sest see oleneb kui tugevalt hüpata. Variante on kõigile ning keegi kindlasti kartma ei peaks. Ilmselt mina seda põhitrennina ei teeks, aga vahelduse mõttes kindlasti. Loodetavasti saab seda varsti harrastada ka mujal Eestis. Kõik, kes Tartusse satuvad ja tahavad midagi lõbusat ning uut proovida, minge uudistage kindlasti. Rohkem informatsiooni hindade kohta saab http://www.hafitclub.eu.

Pilt võetud HafitClub facebooki lehelt





1 comment:

  1. Tule nüüd tagasi ja räägi pikemalt on võistluskogemusest ja selleks valmistumiseks. Väga! huvitab ;)

    ReplyDelete