Monday, March 28, 2016

Hommikune magusaamps ehk ahjupannkook

Ükspäev Kirke kirjutas, et tegi minu blogi retsepti järgi ahjupannkooke. Ma ise ausalt öeldes ei mäletanudki, et kunagi siia selline retsept kirja sai pandud. Eks mu blogimisele annabki motivatsiooni, kui vähemalt mõni inimene ideid saab. Igaljuhul otsustasn ahjupannkookide retsepti taaselustada ning alustasin uut nädalat imemaitsva hommikusöögiga. Seekord tulid kook mõnusalt "paks". Palju mugavam variant kui panni peal mässata. Samal ajal kui kook ahjus oli, jõudsin ära teha kõik muud toimetused. 


Valgupannkook ahjus

Vaja läheb:
  • pool banaani (50 g)
  • 20 g täistera kaerahelbeid
  • 20 g Self šokolaadimaitselist Whey Shake 
  • muna
  • munavalge
  • kaneeli
  • 0,5 tl soodat
  • natuke meresoola
Valmistamine
  • Keera ahju temperatuur 200 kraadi peale
  • Aseta blenderisse kõik koostisained ning mikserda peaaegu ühtlaseks seguks. Mulle isiklikult meeldib kui kaerahelbed pole täiesti purustatud.
  • Vala tainas ahjuplaadile või koogivormi põhja ning küpseta 15 minutit.
  • Lõika keskelt kook pooleks, aseta vahele soovitud lisandid ning pane peale teine pool koogist.


    Mina määrisin peale natuke maapähklivõid ning lisasin kodujuustu, kirsse ja pähkleid. Kuna kogus on päis suur, saab sellest ilmselt söönuks ka kaks inimest. Oleneb palju lisandeid panna.

    Koogi energia ja toitained:

    Kalorid: 294 kcal
    Valgud: 28,9 g
    Süsivesikud: 28,5 g
    Rasvad: 7,99 g

    2 comments:

    1. See suurepärane idee ootab nüüd koos minuga laupäeva hommikut! :)

      ReplyDelete