Monday, March 7, 2016

Poeskäimise harjumused

Tean, et paljud inimesed rakendavad põhimõtet, et käivad nädalas poes vaid 1-2 korda. Minul seevastu on jäänud harjumus külastada toidukauplust peaaegu iga päev. Seda soosib ka mudugi asjaolu, et töölt Rimisse on umbes kaks sammu. Lisaks on see jäänud külge munu emalt, kes peaaegu iga õhtu pärast tööd käib poodlemas - tulemuseks: kulub rohkem raha ning külmakapis on palju toite, mida lõpuks ära ei sööda ning need tuleb lõpuks ära visata. 

Üritan nüüd taaskord endale sisse harjutada, et ostan paar korda nädalas suurema koguse - vähem kiusatusi, kulutusi ning aja raiskamst. Liha ja piimatooteid ma varuma külmkappi ei kavatse hakata ehk neid ostan ikkagi jooksvalt.

Mida võib siis leida tavaliset minu ostukorvist?

Vasakul üleval: keefir, piim, munad, kanafileesink, kohupiim, suitsetatud kanafilee, broilerifileehakkliha (Rannamõisa), murakamoosiga kodujuust. Puudu on veel kindlasti Piatnica kodujuust, aga see oli Maximas otsas.

Paremal üleval: erinevad külmutatud köögiviljade segud. Üks parimaid on kindlast Härmavilja wokisegu.

Vasakul all: šampinjoid, spinat, tomat, suvikõrvits, bataat, avokaado, õun, banaan, paprika, redis, porgand

Paremal all: Trimm sai, päiksekuivatatud tomatid (zero olio), ananassitükid omas mahlas, külmsuitsulõhe.


Mul on kujunenud ka välja teatud poodide eelistused ehk kust mida saab. Näiteks Rimis hea puuviljade valik - sealt ostan alati mango; ainult Maximast saab lemmikutkodujuustu Piatnicat (lisaks leiab sealt üldse natuke põnevat teistusugust kaupa); Prisma valik on muidugi parim - mina lähen sinna Rainbow mustikate või zero olio päiksekuivatatud tomatite järgi; lemmikhummust müüakse Selveris (vahel ka Prismas); Rannamõisa brolierifileehakkliha olen ainult Maximas ja Prismas leidnud. Keeruline nii...see muidugi ei tähenda, et käin kõik poed läbi, vaid eks alternatiive leian alati. Õnneks mul on kodu ümbruses kõik erinevaid variandid olemas ehk võimalus valida on.

Vaatame, kas saan hakkama. Piatnica kodujuustu järgi pean muidugi ikkagi minema, sest see on ikkagi parim. Lisaks all üks pilt, mida oma toorainetest kokku keerasin ehk ahjus bataat ja peet ning kanahakkliha-kodujuustu-suvikõrvitsa kotletid.


Millised on Teie poeskäimise harjumused? Missuguseid poode eelistate ja mitu korda nädalas poes käite?


3 comments:

  1. Mul ka sama. St käin iga päev poes. Ostan jooksvalt otsa saanud asju ja ka, igast poest saab midagi teistsugust. Lisaks vaatan, kus on midagi soodsam. Näiteks mu kodujuust on Prismas soodsaim, lisaks saan Prismast Rainbow jogurtit ja soodsamalt kalkuni strogonovi. Rimis need asjad kallimad. Selverist väldin puuviljade ostmist, tihti ei kannata need kriitikat seal. Kuid Selveris gurmee osakonnas on taas asju, mida mujal pole. Igatahes nipet näpet igast poest :)

    ReplyDelete
  2. Mina käin poes paar korda nädalas- põhjuseks lihtsalt see et mulle ei meeldi toidupoes käia, see võtab palju aega ja liiga palju on ahvatlusi. Enamasti ostan ka kohupiimad, kodujuustud, maitsestamata jogurtid, puuviljad ja köögiviljad ja lihakraami ja toidu teen ka ette mitmeks päevaks. :)

    ReplyDelete
  3. Käin enamasti paar korda nädalas ning aeg-ajalt ka turul. Käin samuti erinevates poodides, kuna valik on erinev. Selverisse küll eriti viimasel ajal sattunud ei ole, kuna see asub kaugemal ja ka puuviljalett pole kiita.

    ReplyDelete