Monday, October 3, 2016

Toidupostitus


Eelmise postituse lõpetasin toitumise teema juures. Kaloraaž on mul endiselt sama 1600-1650 kcal, aga sellest hakkab väheks jääma. Alguses sain ilusti hakkama, aga nüüd tunnen juba, et kaloreid jääb puudu ja süüa tahaks rohkem. Mingeid isusid otseselt ei ole - ma ei lase neil tekkidagi. Lihtsalt tahaks koguseliselt rohkem. Siis pean võtma oma vana hea abinõu ehk sööma lahjemaid toite, mida saab suurema hulga. Näiteks erinevad soojad salatid, kuhu lähevad lisaks värsked asjad ning midagi valgulist näiteks lõhe, tuunikala, heik, kana, kanamaks, muna, kodujuust.


Lõunasöögid valmistan endiselt 3-4 päeva ette ja hetkel on nad pigem üsna sarnased, sest tean, millest saan kõhu enam-vähem täis ja seetõttu ei viitsi katsetama hakata midagi uut. Siiski kasutan võimalikult erinevaid valgu, süsivesiku - ja rasvaallikaid, et piisavalt toitaineid kätte saada. Olen Rimist ja Prismast avastanud igasugu uusi põnevaid juurviljasegusid. Üks lemmikutest on hetkel Hortex Vip Mix, mis sisaldab mini maisitõlvikuid. Lisaks olen proovinud ka uusi maitseainetesegusid - näiteks Santa Maria Jaapani köögist pärit maitseainete segud (Jaapani teryaki, wasabi ja seesami). Valikuid on ütleme nii, aga pigem lähen kindla peale välja. 
Paremal pildid aasia stiilis kana Härmavili woki-seguga, maitsestatud wasabi ja seesami maitseainega, basmati riis ja wakame merevetika salat - soovitan seda poest kindlasti osta, super maitsev!

Tavaliselt võtan esmaspäeval järgnevate päevade toidud tööle kaasa juba ja ilma liialduseta on pool külmakappi vist minu sööke täis. Alloleval pildil on eilne food prep ehk täisteramakaronid, suitsukanafilee, tiigerkrevetid, brokkoli ja mais.

Hommikusöögiks on tavaliselt kaks varianti: kaerahelbepuder või praemuna lõhe ja kaerasüdamega. Pudru valmistamiseks kasutan kas Nordic kaerahelbeid kaerakliidega, mida saab alati hästi suure koguse, Helen täisterakerahelbeid või siis ainult kaerakliisid. Viimane variant on mul üsna hiline avastus. Lisaks meeldivad ka Veski Mati kaerahelbed seemnete ja kliidega, aga seda putru tuleb sama kuivaine kogusega palju vähem. Sisse segan enne valmimist veel 100 g munavalget, soola, natuke kodujuustu ja peale võid. Mõnikord panen veel šokolaadikastet ja mustikaid ka. Sihuke imelik maitsemeel on, et miksin suht tihti soolast ja magusat kokku. Ehk vahel võib leida muna ja kõrval šokolaadikastme. Viimasel ajal ei raatsi hommikusöögile liiga palju kaloreid kulutada, et saaks ka hiljem veel rohkem süüa.

Kolmandal pildil vasakult hommikune riisipuder munavalge, stevia, või ja keedumunaga.

Kui nüüd natuke üldse teisel teemal kui võistlusteks valmistumine rääkida, siis viimastel nädalavahetustel olen Mybodyga käinud mitmel erineval üritusel. Suurem neist ehk eelmisel laupäeval Kultuurikatlas toimunud Reebok Fitness Festival. Kirke ja Kärt tulid ka selleks puhuks mulle külla ning alustasime juba reedel väikse istumisega. Trenne ma seekord ise kaasa ei teinud - ei saa ennast kurnata liigse aktiivsusega ning seetõttu toitsin teiste tublide trennihuntide kõhtusid. Asukoht oli päris äge ja trennide valik suur. 


Muide palju on küsitud siin erinevate toidulisandite ja pulbrite kohta, siis Mybodys on saadaval uus maapähklivõi-šokolaadi valgupulber. Soovitan soojalt kõigile magusalembelistele ja pähklivõi sõpradele! Maitseb hästi nii šeigina kui ka pudru sees ning võimalusi on veelgi - pole jõudnud katsetada. Rohkem infot saad Mybody lehelt. Kui huvilisi leidub, võin mõnikord täpsemalt tutvustada oma lemmikuid tooteid või mida kasutanud olen. Kirke ja Kärt igatahes viisid paki mõlemad koju. :)




Aga tänaseks kõik ja allpool siis üks 1600-kaloriline päev, millest kõht sai täitsa täis.

1.Hommik: Riisihelbepuder munavalge, või ja keedumunaga; 2. Pärast trenni vahepala: kohupiima-kodujuustu segu banaani, mustikate, kaneeliga; 3. Lõuna: täisteramakaronid krevettide, suitsukana, brokkoli ja maisiga, pluss tomat-kurk; 4. Scitec vaniljepudding kodujuustu-keefiriga ja mustikad; 5. Õhtu: Delikatesshakkliha maisi-herne-porgandi seguga, kodujuust ja ülejäänud salatimaterjal.





2 comments:

  1. Kui suur on Sul tavaliselt täisteramakaronide kuivaine kogus?

    ReplyDelete