Thursday, December 1, 2016

Kiirelt ja tervislikult: riisi-suitsukanasalat

Järjekordne retsept rubriiki "kiirelt ja tervislikult". Nädalavahetusel olin kolm päeva koolitusel, kus sööki lõuna ajal soojendada ei saa. Kuna eelmistest päevadest oli järgi keedetud riisi, otsustasin lihtsalt kokku panna salati kodus leiduvatest asjadest. Lõpptulemus oli aga nii maitsev, et tegin seda kolm päeva järjest. Kõige rohkem aega võtab riisi valmistamine, aga selle saab panna vaikselt podisema teiste tegevuste taustaks.

Riisi-suituskanasalat

Kogus: 1 portsjon


  • 40 g basmati riisi (kuivaine)
  • 100 g Mehhiko segu
  • 100 g brokkolit
  • 80 g suitsukanakuubikuid
  • 70 g kurki
  • 30 g Alma 5% Kreeka jogurtit
  • meresoola

Valmistamine

1. Keeda soolvees basmati riis. 
2. Teises potis keeda paar minutit külmutatud aedvilju või lase neil lihtsalt keevas vees natuke "soojeneda".
3. Sega kokku suitsukanakuubikud, riis, aedviljad, tükeldatud kurk ning lisa Kreeka jogurtit ja soola.


Antud pildil panin juurde veel ka tomatit

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 portsjon sisaldab keskmiselt:
Kalorid: 362 kcal
Süsivesikud: 45,7 g
Rasvad: 7,14 g
Valgud: 27,5 g


2 comments:

  1. Tänud. Ma ei tea miks ma ise varem ei proovinud riisisalatit teha, mõtlesin selle enda jaoks liialt keeruliseks protsessiks vist. Igatahes suht geniaalne retsept, kreekajogurtiga ka veel...väga lihtne teha ja väga maitsev, üks söök menüüs juures mida lihtne teha. Tänan! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Variante on tegelikult palju ja väga lihtsaid. Tore kui meeldib!

      Delete