Friday, February 7, 2014

Tartu spordiklubid: Arctic Sport vs Fitlife vs Myfitness

Olen olnud üsna mitme spordiklubi liige - Tartu Arctic Sport, Fitlife,  Myfitness (pluss pakett ehk kõik klubid üle Eesti) ning Austraalias kolmes erinevas klubis. Lisaks olen külastanud ka paljusid lepingu väliselt. Seetõttu on tekkinud juba üsna hea võrdlusmoment, mida hinnata. Mõtlesin, et annan enda väikese võrdluse Tartu kolme klubi kohta. Olen näinud internetis palju hädas inimesi, kes ei suuda otsustada, millist valikut teha. Loodan, et minu arvustus on neile natukene abiks. Siiski on tegemist väga subjektiivse hinnanguga ning kõik ei pruugi sellega nõustuda. Arctic Spordi lepingu lõpetasin umbes 3 aastat tagasi ja seal võib olla nii mõndagi muutunud. Samuti ei olnud ma siis väga tihe jõusaali külastaja ehk erinevate masinate valikule ma väga palju rõhku ei pööra.

Tartu Arctic Sport Club
Arctic Spordis olin liige kõige pikemalt - ca 6 aastat. Klubi ja trennide valik muutus selle ajaga üsna kõvasti. Positiivne oli aga, et vanadel liikmetel hinda tõsteti vaid ühel korra.

Maja/ruumid: Spordiklubil on spetsiaalselt enda maja, kus on kolm rühmatreeningute saali, spinningu saal ja bassein. Garderoob ja duširuum on üsna suured, kuid tipptunni ajal ikkagi üsna täis. Kapid on väikesed ja väga lähestikku, et võimalikult palju inimesi ära mahutada korraga. Mulle meeldis, et kõik oli üsna valgusrikas ja avar. Kõige suurema rühmatreeningute saali ees on nii öelda "ooteala" koos diivanite ja ajakirjadega, kus saab mugavalt enne trenni istuda.

Jõusaal: Valgusküllane ja suur saal. Palju erinevaid kardio masinaid, mis on enamus varustatud telekaga.  Neist kolmest spordiklubist on kindlasti Arcticus kõige suurem jõusaal ning ilmselt üks paremini varustatud saalidest Tartus. Samuti on olemas venitusnurk.

Trennid/treenerid: LesMills trennidest on olemas bodypump, bodycombat ja bodybalance. Samuti zumba, mind and body trennid, spinning, vesiaeroobika. Võrreldes teiste klubidega on Arcticus vähem LesMillsi trenne ja rohkem treenerite enda koostatud tunde. Mulle väga meeldis Kati poolt läbi viidud selja tunnid, mis on ka väga populaarsed ning koha saamiseks pidi olema väga kiire. Üldse on vist suurem mind and body tundide valik võrreldes teiste klubidega.
Treenereid ma arvustama ei hakka - üldjuhul on kõik toredad ja professionaalsed ning igaühele oma. Kindlasti oli aga üks minu lemmik tunde ja treenereid Karin Rebase bodycombat - korralik power.

Lisavõimalused: Lastehoid, massaažituba, tasuta parkimine

Hind: Kodulehel nad oma hinda ei avalda, kuna väidetavalt on igale inimese vajadustele võimalik koostada oma pakett. Siiski on need ilmselt üsna sarnased 2012. aastal olevate hindadega. Võrreldes teiste klubidega on Arctic kindlasti üks kallimaid (kui mitte kõige kallim) Tartus. 

Fitlife (Eeden)
http://fitlife.ee

Olin liige ühe aasta, lõpetasin lepingu augustis.

Maja/ruumid: Asub Eedeni kaubanduskeskuse teisel korrusel, mistõttu on ka ruumide suurus üsna piiratud. Olemas on kaks rühmatreeningute saali, jõusaal ning spinningu saal. Kapi võtme saab enne trenni algust valvelauast. Kuna kapid on kindla numbriga, võib juhtuda, et palju inimesi satub ühte nurka kokku, samal ajal kui teised kohad on tühjad. Rühmatreeningute saalid on keskmise suurusega, kuid õhtused trennid (eriti bodypump) on tavaliselt väga täis. Samuti on üsna kehv õhutussüsteem (eriti väiksemas saalis), mistõttu on trenni tegemine vahel üsna ebamugav ning tihti on õhupuudus. Üldiselt on klubi minu meelest natukene kulunud.

Jõusaal: Kõik põhiseadmed on olemas, samuti vabad raskused. Kardio masinaid on tasapisi lisatud juurde - mõnel on ka juures ekraan (mis küll väga pilti ei näita). Samuti on olemas funktsionaalne treeningmasin Kinesis, mis võimaldab trennitegemise muuta mitmekesisemaks. Nagu ma enne mainisin, on ruumi võimalused väga piiratud ning seetõttu on kogu jõusaal justkui kokku pressitud ja kitsas. Ei tekitanud minus tunnet, et tahaks sinna minna - samas saab kõik asjad ära teha. Mind häiris ka venitusala puudumine ning kuna mulle meeldib trenni lõpus funktsionaalseid harjutusi teha palli vms, siis seal puudub selleks koht. Ainuke võimalus on kõrvalolevas rühmatreeningute saalis, kui parasjagu trenne ei toimu.

Trennid/treenerid: Trennide valik on üsna mitmekesine - väga palju Les Mills treeninguid: bodypump, bodyattack, bodycombat, bodybalance, bodyvive, bodyjam, CXworks, bodystep. Samuti on väga populaarsed tantsutreeningud, spinning jm. Sellest aastast toimub jõusaalis ka Kinesis ringtreening. Treenerid mulle väga meeldisid - üks põhjusi, miks mul oli väga kahju leping lõpetada. Kuskilt kuulsin juttu, et neid puudub personaalne side klientidega, siis ma lükkan selle kindlasti ümber. Samuti on rohkem meessoost rühmatreenereid võrreldes teiste klubidega. Siiski tundub mulle selle aasta treeningplaan üsna kehv, eriti reedel ja nädalavahetusel. Samuti ei meeldinud mulle, et pidevalt korraldati suuri kampaaniaid, mis meelitas rühmatrennidesse väga palju "võõrast" rahvast.

Lisavõimalused: tasuta parkimine, soodustused klubiliikmele Eedeni mängutoas, ilutuba (massaažid, kosmeetik) kliendile soodsam. Eedeni täispaketi korral võimalus külastada ka Tamme klubi.

Hind: Hind oleneb paketist - täispakett, päevapakett, nädalalõpupakett. Hinnaklassilt üsna keskpärane/pigem kallim Tartu kohta. Lepingu lõpetamiseks peab teatama ette kuu aega. Endal oli sellega väga negatiivne kogemus ning seetõttu jäi lõpus klubist halb mulje.


Myfitness (kesklinn)
https://www.myfitness.ee

Liige alates augustist

Maja/ruumid: Asukohaks on Kesklinna Keskuse teine korrus. Kõik on heledates ja hallides toonides nagu Myfitnessidele omane. Kuna klubi on suhteliselt uus, on kõik puhas ja kulumata. Riietusruumides saab kapi ise valida ning toimib tabalukusüsteemil. Olemas on jõusaal, spinningu saal ning üks suur rühmatreeningute saal, kuhu mahub ca 45 inimest. Treener on lava peal ehk ka taga nurgast on kõik ilusti näha. Õhutusüsteem on ka minu meelest väga hea, vähemalt mul pole õhupuudusega probleeme kunagi olnud.

Jõusaal: Jõusaal on väga kaasaegne, kõik peamised masinad on olemas. Lisaks on Synrgy funktsionaalse treeningu ala, kus saab ennast teismoodi proovile panna, ning venitusala. Kõige rohkem mind häirib vist see, et vabade raskuste ala on üsna kitsas ning ruumi on vähe. Kuna ise käin rohkem hommikuti trennis, ei sega see väga, aga õhtul on ilmselt natuke suurem trügimine. Tõenäoliselt olen lihtsalt Rocca Myfitnessiga ära harjunud. Kardiomasinaid on piisavalt. Seinal on ka telekad, kuid hääl on maha keeratud ehk on võimalik ainult tumma telekat vaadata.

Trennid/treenerid: Trennide valik on väga lai - praktiliselt igal kellaajal toimub midagi. Teistega võrreldes on valikut kahtlemata rohkem. Les Mills trennidest on esindatud bodypump, bodycombat, bodyattack, bodybalance, bodyjam, Grit Strenght. Samuti muud mind and body treeningud, spinning (ka virtuaalne spinning), tantsutrennid, treenerite enda koostatud vastupidavus-ja jõutrennid. Minu üks lemmikuid on kahtlemata jõusaalis Synrgy alas toimuvad funktsionaalsed treeningud, mis on väga arendavad ja hea vaheldus muule.
Treenerite kohta on ka ainult kiidusõnu öelda - igaüks leiab kindlasti oma lemmikud.

Lisavõimalused: sama hinna eest võimalus kasutada nii Kesklinna kui ka Lõunakeskuse klubi, (parkimine on tasuline läheduses).

Hind: Hind oleneb paketist, kuid minu meelest pakutavate võimaluste eest üsna mõistlik. Hinnaklassilt sarnane Fitlifega, kuid võimalused paremad.


Alljärgnev tabel esitab väikese kokkuvõtte nende klubide hinnakirjast. Antud hinnad kehtivad nii rühmatreeningutele, jõusaalile, (basseinile). Lisaks on mõnes klubis (nt Arctic, Fitlife) võimalik sõlmida ka lepinguid, mis sisaldavad ainult jõusaali/basseini. Arctic Spordi hinnad on 2012. aasta seisuga ning võivad olla muutunud.




Arctic Sport
Fitlife (Eeden)
Myfitness (võimalus käia nii Kesklinna kui ka Lõunakeskuse klubis)
Täispakett
61*/71** €
Sissepääs lahtioleku aegadel+ I personaaltreening
45 €
Sissepääs lahtioleku aegadel + Tamme klubi
47  €
MF+ (10 klubi) - 63 €
Sissepääs lahtioleku aegadel
Päevapakett
45*/55** € (seeniorid -5€)
Sissepääas E-R 6.30-15.00, L-P lahtioleku aegadel+ PT

30 €
Sissepääs E-N 07.00-16.00; R-P lahtioleku aegadel.
30  €
MF+ (10 klubi) – 37  €
Sissepääs  E-R..-15.00; L-P lahtioleku aegadel
Noortepakett/
(seeniorid)
45*/55** € (vanus 16-21)
Sissepääs lahtioleku aegadel+PT
Noored 16-24 ja üle 60 aastased
Täispakett: 40 €
Päevapakett: 25€
Noored 16-24
Täispakett: 47 €
Päevapakett: 27  €
Nädalalõpupakett
-
20  €
Sissepääas R-P
-
Liitumistasu
19 €
10  €
30  €/20  € - online
Lepingu siduvus
Tähtajaline leping* – esimesed 12 kuud siduv, võimalik peatada aasta jooskul 60 päevaks
Tähtajatu leping**
Hinnad püsimaksega – min. 3 treeningkuud, lõpetamine 1 kuulise etteteatamisega
Kuutasu kehtib vaid otsekorralduslepingu ja liikmelepingu sõlmimisel. Lepingu lõpetamine samal kuul tuleb teha enne 14.kuupäeva.

Loodan, et kõik leiavad endale sobiva variandi. Samuti on ka mitmeid teisi kohti - näiteks Arena Spordiklubi, MV Spordiklubi, Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi fitnessklubi, Eesti Maaülikooli fitnessklubi. Lisaks veel väiksemad jõusaalid ja sportimiskohad.

Kuna ma olen enda praeguse valiku ehk Myfitnessiga väga rahul, soovitan seda ka kõigile teistele! Praegu on käimas tore kampaania, mille raames saab klubiliikme kaudu tasuta liituda ning samuti veel kingituseks spordikoti. Ehk kui keegi on huvitatud, võib mulle kindlasti kirjutada!







4 comments:

  1. Korralik ülevaade. Usun, et nendele, kes spordiklubi valivad, kindlasti abiks. Ma pakun, et Arcticu täispakett on nüüd 62/72 ja liitumine vist oli ka kallim kui 19...

    ReplyDelete
  2. Väga hea ülevaade! MyFitness noorte täispakett on 42 eurot kuu :)

    ReplyDelete
  3. Mul oli ka ebameeldiv kogemus Fitlife's lepingu lõpetamisega. Lisaks sellele sain alles lõpetades teada, et olin maksnud kogu aeg täishinda (mitte õpilase/noortepaketi hinda). Ainuke postiivne asi selle klubi juures olid rühmatreenerid, eriti Heikki. Ma käisin seal klubis vahelduva eduga ca 3 aastat ja jõusaali kasutasin vaid paar korda, sest ruumi oli väga-väga vähe. Ahjaa, bodypumpis ei jätkunud kunagi soovitud raskusi. Suuremate kui 1kg hantlite saamiseks tuli vähemalt 20 minutit enne trenni kohale jõuda ja siis toimus ka tormijooks nende peale :) Tähelepanekut, et võiks hantleid juurde osta vms eirati korduvalt. Ühesõnaga seda klubi ma kellelegi ei soovita enam :)

    ReplyDelete
  4. Arcticuga on see värk, et ei näita oma koducal lahtiolekuaegu ja myfitness paneb ennast kenasti enne kinni kui trenni jõuad. Suvel on myfitness laupäeval üldse kuni 15 või kesklinnas kun i 18 lahti.

    ReplyDelete