Thursday, March 6, 2014

Kust osta trennivarustust?

Mulle jubedalt meeldib endale uusi trenniriideid osta. Esiteks treenides peaaegu iga päev, vajavad need tihti pesu ja kuluvad kiiresti. Samuti on mulle oluline trennis hea välja näha. See ei tähenda täismeigi- ja soenguga jõusaalis rassimist, vaid korralikke riideid/jalanõusid, mis sobivad hästi selga ja muudavad keha ilusamaks. Kuna treeningruumid on paratamatult täis peegleid, on ju tore kui vastu vaatav pilt endale meeldib. Lisaks annavad värvilised riided tihti lisamotivatsiooni edasi pingutama või vahel on uute asjade ostmine justkui preemia. 

Eestis on aga üks jama lugu - KÕIK treeningriided on kohutavalt ülehinnatud. Nutt tuleb kurku kui vaatan Sportlandis hindu. Teiseks on ka valik üsna kehv - seda eriti jalanõude koha pealt. Vahel satun vaatama Nike USA kodulehel olevaid tooteid ja hinna ning valiku vahe on meeletu. Seetõttu polegi ma näiteks hetkel kasutuses olevaid tosse ostnud Eestist - ühed sain Austraaliast ning teised Singapurist. Eelmisel aastal oli võimalus rohkem reisida ning tänu sellele sain need soetada välismaalt. Siiski alati sellist võimalust ei ole ning seetõttu tuleb otsida alternatiive. Praegu on olemas muidugi kõikvõimas internet, kust saab peaaegu ükskõik mida. Siiski on lisandub paljudest poodidest ostes suur postikulu ja käibemaks (eriti USA-st tellides), mis muudab kokkuvõttes tehingu mitte eriti kasulikuks. Mõtlesin, et jagan natuke poode ja võimalusi, kust ise olen tellinud/ostnud - ehk aitab teisigi.

Internet

* Kõige rohkem olen ilmselt tellinud kõikide eestlaste seas populaarsest SportsDirect'st. Tegemist on ühe suurima Suurbritannia spordiriiete poega. Kuigi üldjuhul müüakse seal sporditarbeid, leiab ka igapäevaseid riideid. Üldjuhul on hinnad üsna mõistlikud - seda eriti allahindluste ajal. Esindatud on nii tuntumad kui vähemtuntud brändid. Olen tellinud sealt üsna mitu korda ning üldjuhul olen ka rahule jäänud. Eksida võib pigem ostes "suvaliste" firmade tooteid. Samas tellides nt Nike, Adidase vm riideid, võib kindel olla, et kaup on korralik. Paljud riided on isegi samad, mis meil praegu poes, kuigi enamasti eelmiste hooaegade kaup. Eelmisel aastal käisin ka Inglismaal ise nende poes ning valikut jagus. Postikulu on 10 euri saadetise peale, kuid võib ka natuke muutuda olenevalt paki suurusest. Mõttekas on näiteks tellida mitme inimese peale ja postikulu ära jagada. Meie rõõmuks peaks lähiajal see pood ka Eestisse jõudma.

* Minu üsna uus avastus on samuti UK internetipood SportsShoes. Valik on väga lai ning võrreldes Sportsdirectiga isegi parem. Kui SD-s on enamasti minu suuruses asjad välja müüdud, siis sel lehel on neid rohkem saadaval. Lisaks on kahtlemata suurem valik jalanõusid. Postikulu on 10 naela ehk umbes 12 euri. Olen tellinud sealt ainult ühe korra ja see võttis aega üle kuu aja, kuna pakk läks hoopis Austraaliasse rändama. Kuna vahepeal arvasin, et asjad on kaduma läinud, pakuti juba ka raha tagastamist või uue paki saatmist.

Kõige uuemad lemmikud - pärit sportsshoes't


* Muidugi kõigile tuntud Amazon ja Ebay. Siiski on minu arvates Euroopa variantides palju kehvem valik ning hind kõrge. Seetõttu pole sporditarbeid sealt veel tellinud.

*Ühe korra olen riideid tellinud ka Bodybuildingu lehelt - täpsem olla siis ühe maika. Samuti ei saada nad paljusid asju Euroopasse. Rohkem on nad keskendunud toidulisandite müümisele. Siiski tuleb arvestada postikuluga ning USAst tellides peab maksma üle 21,99 euro suurusest  ostusummast 20% käibemaksu. Summa sisse ei arvestata postikulu ehk see võib veel lisanduda. Kui aga toode on ise kallim kui 22 eurot, peab käibemaksu maksma kogu summa pealt ehk toote hinna ning postikulu.

*Viimane ja parim tellimus on olnud lehelt SixDeuce, mis tegeleb peamiselt fitnessi ja MMA riiete müümisega. Tegemist pole kahtlemata odava lõbuga, kuid kvaliteet ning välimus on super. Neil on nii Ameerika kui ka Euroopa leht, kuid enamik normaalseid suuruseid on viimaselt välja müüdud. Samuti on otse loomulikult Euroopa lehel kallimad hinnad. Tegin väiksed arvutused ja sain teada, et tellides USA lehelt tuleb summa kokkuvõttes sama (koos lisanduva käibemaksu ja postikuluga). Mul veel vedas ka ja käibemaksu ei pidanudki maksma. Olen seal juba pannud silma peale paarile asjale, kuid hetkel tuleb need lihtsalt vaatamiseks jätta.

Poed Eestis

* Paar kuud tagasi kuulsin Tondil asuvatest outlet'st. Poode on kolm - Nike, Reebok ja Adidas. Kõige asjalikum on neist ilmselt Nike oma. Üldjuhul müüakse eelmiste hooaegade tooteid, kuid mõned asjad on samad, mis ka hetkel poodides, kuid hind ligi poole odavam. Näiteks ostsin Nike spordikoti 25 euroga, mida Sportlandis maksab praegu üle 50 euro. Tasub igaljuhul vahel pilk peale visata.

* Vahel võib päris ilusaid ja häid trenniriideid leida H&M-st. Hind on seal üpriski soodne võrreldes teiste poodidega.


Kahtlemata on veel palju kohti, mida ma ei tea. Seega küsimus ka lugejatele: kust ostate teie oma spordivarustust?

6 comments:

  1. prodirectrunning.com - enamasti tellin sealt tosse, sooduspakkumiste korral võib lausa poole odavamalt saada!

    ReplyDelete
  2. Viimase suusavarustuse tellisin endale mysport.lv. Seal hetkel ka talvekaupadele soodus.
    Jooksutossud sain Viru Rademari tühjendusmüügist umbes -80%. Vedas :)
    Suurem osa suusariideid olen ostnud Osta.ee-st kasutajalt Piretta 68. Kaubad on eelmistest hooaegadest, kuid korralikud ja tunduvalt odavamad kui Eesti poodides. Olen tal ka külas käinud ning kohapeal saanud riidehunnikutest endale riideid sorteerida, proovida ja osta. Ise ta saab need tooted vist Soomest kuskilt hulgilaost vms.
    Aga kõik muu - peamiselt püksid - olen siiski soetanud tavalistest spordipoodidest (enamasti allahinnatult).
    Ahjaa ja spordisärke kogun võistlustelt :D Neid olen ise ostnud vist ainult ühe.

    ReplyDelete
  3. Ma olen sellest ajast, kui H&M Eestisse tuli, kasutanud sealt ostetud spordiriideid ja need on tõeliselt head. Pikkade ümber pükste hinnaks oli 25.- ja need teevad jalad väga ilusaks. Lisaks on need tohutult mugavad ja hingavad. Ma küll ei saa nende pikaealisusele hinnangut anda, kuid kindlasti soovitan H&M asju, eriti kui on soov treeningriideid aeg-ajalt uuendada. Peale tossude saab sealt kõik vajaliku kätte. Üldiselt on need ka suhteliselt tagasihoidlikud ning brändi märki ei ole kuskilt näha. Sobib neile, kellele ei ole oluline must konks rinnal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen ka H&M-st päris mitu asja ostnud (juba enne Eestisse tulekut) ja kõikidega siiamaani väga rahul kuigi kasutust on nad leidnud üpriski palju.

      Delete
  4. Olen ostnud endale jooksmiseks ja erinevate pallimängude varustust siit www.kuuper.ee . Pakuvad kvaliteetseid ja hea hinnaklassiga varustust.

    Kõiki tooteid ei ole vist kodulehel kuid küsides mida otsid annavad alati vastuse ja leiavad lahenduse.

    Samuti ei lööda suu pihta kui allahindlust küsida :)

    ReplyDelete
  5. SixDeuce riided on nüüd ka Eestis saadaval - SixDeuce Eesti

    ReplyDelete