Saturday, November 23, 2013

Paar rooga kanahakklihast

See nädal on juhtunud nii, et juba kaks rooga kanahakklihast. Mõlemad on väga lihtsad, tervislikud ja maitsvad.

Esiteks siis kana-kodujuustukotletid. See oli vist juba neljas kord, kui neid teen, kuid ikka iga kord ei jõua ära kiita! Arvatavasti üks minu lemmiksööke juba. Erinevalt Toidutares olevast originaalretseptist tegin mõned kotletid ilma saiapuru paneeringuta ja osadele panin ümber mandlilaaste. Ausalt öeldes mulle meeldis vist kõige rohkem üldse ilma paneeringuta, kuigi välimuse ja kuju mõttes on nad natuke koledamad. Aga tähtis on siiski maitse ju. Antud kogusest saab kotlette paraja hunniku ehk kui ei viitsi iga päev uut sööki teha, siis saab mitu päeva hea eine. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb: 500 g kanahakkliha, 200 g kodujuustu, 1 sibul, 2 küüslaugu küünt, 1 muna, hakitud till, maitsestamiseks sool, pipar, (paneerimiseks riivsai/riivleib/mandlilaastud)

Valmistamine: Sega omavahel kanahakkliha, kodujuust, muna, hakitud sibul ja küüslaul. Lisa maitseained ja till. Valmista segust paraja suurusega kotletid ning soovi korral paneeri. Prae kotletid pannil õliga kuldpruuniks.






Ka teine retsept pärineb toidutarest ning selleks on tatra-kanahakklihahautis. Tatar on mulle viimasel ajal väga maitsema hakanud ning kaasa arvatud kõik erinevad road sellega. Tegu on üsna lihtsa ja kiire söögiga. Minu arvates võiks tatra kogust natuke vähendada, sest hakkliha, tomatid, porgand "uppusid" sinna kohati ära. Sellest hoolimata üks toitev ja hea kõhutäis. Eriti meeldib mulle serveeritud koos kodujuustuga...mm. Retsepti link on siin.

Vaja läheb: 3 dl tatar, 6 dl vett, 2 porgandit, 1 sibul, 400 g kanahakkliha, 2 tomatit, maitsestamiseks sool, pipar, värske petersell

Valmistamine:  Pane pestud tatar keema ja maitsesta soolaga. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga ning haki sibul. Pruunista porgandit, sibulat ja hakkliga pannil õlis ca 3-4 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud tomatid ja kuumuta veel 3-4 minutit. Kalla pannitäis potti tatra juurde, sega korralikult läbi ning hauta 10 minutit. Viimaks puista üle hakitud peterselliga.






No comments:

Post a Comment