Sunday, November 3, 2013

Trennid 28.10 - 3.10

See nädal on küll üks viimase aja trennirohkemaid olnud - kokku tuli 12.24 tundi. Ma vist tõesti olen ikka trennihull, vahepeal hakkab endal ka imelik, et ma nii palju sellest mõtlen. Siis aga loen teisi blogisid/instagrami/lehti ja näen, et minusuguseid on tegelikult päris palju. Aga noo mulle meeldib! Ärge nüüd kohkuge, et endale liiga teen - kõik on kontrolli all ja üritan kõigile kehaosadele võrdselt tähelepanu pöörata. Nüüd väike ülevaade viimasest trenninädalast.

Esmaspäev: Kuna praktika sai läbi, siis enam kella 9ks tööle minema ei pea ning seega loobusin ka mõnest hommikustest (7.30) trennidest. 11. ajal läksin Kristiine Myfitnessi ning tegin veidi jõusaali. Soojenduseks 7 minutit sõudeergomeetril ja ülejäänud aja  keskendusin ülakehale: rind, selg, triitseps, biitseps. Kuna tahtsin bodyattacki minna jäi see natuke poolikuks. Kristiine jõusaal on muidu päris mõnus - masinate valik on parem kui teistes klubides ja vabade raskuste ala suur ja avar. Bodyattack oli VÄGA mõnus üle pika aja. Treeneriks oli Merje, kellel ikka powerit jagub. Ma ei tea, kuidas ta jaksab, sest tavaliselt on tal mitu attacki ja griti päevas. Saal on Kristiines ka suur, mis on täpselt hea attacki jooksmise jaoks. Näha oli, et võhm pole kadunud, pigem isegi parem.

Teisipäev: Teisipäeva hommikul läksin Roccasse Grit'i ja see trenn vist küll kunagi kergemaks ei lähe - pigem raskemaks. Kangil oli nagu ikka 2x7,5 kg. Merje allahindlust ei tee - kui näeb trenni ajal, et kellelgi on liiga lihtne, siis toob raskusi juurde ja paneb ise peale. Griti mõte ongi ju selles, et annad endast poole tunni ajal maksimumi. Õhtul läksin Siimuga veel jõusaali ka. Keskendusin peamiselt seljale ja kõhule.

Kolmapäev: Hommikul 7.30 vedasin küll end natuke vastumeelselt Virusse bodypumpi, aga pärast oli jälle hea olla ja ei kahetsenud. Viru bodypumpis on ikka erilised kangitõstjad koos - kõigil alati nii suured raskused. Peaks ka üles märkima praegused raskused - olen vaikselt üritanud viimastel nädalatel suurendada. Ainuke, mida kohe üldse ei taha tõsta on biitseps - proovin küll, aga krt nii ebamugav on kuidagi. Praegused raskused siis BP-s: soojendus 2x4,5 kg, kükid 2x10 kg, rind 2x5/6 kg (olenevalt kas teen terve loo kangiga või teise poole hantlitega), selg 2x7,5 kg, triitseps 5 kg ketas põlvedel ja pärast kõverdustel, biitseps 3 kg hantlid, väljaaste kükid 2x7,5 kg, õlad 3 kg hantlid ja 2x4,5 kg kangil, kõht 5/10 kg ketas. Edaspidi ma ilmselt enam kahte BP nädalas tegema ei hakka: esiteks on vaja natuke vaheldust ja teiseks tahan rohkem jõusaalile keskenduda. Kuigi järgmine nädal on Tallinnas LesMills challenge ehk 2h BP järjest, kuhu üritan äkki laupäeval või pühapäeval ikkagi jõuda. Pärast BP tegin nagu ikka lisaks natuke kõhtu ja selga.

Neljapäev: Otse bussi pealt läksin Tartusse oma lemmikusse bodycombatisse, mida ikkagi minu rõõmustuseks andis Egle. Ta võikski selle aja endale saada. Kava on juba üsna selge ja see trenn ei vea kunagi alt. Õhtul tegin pärast kooli veel ühe mõnusa bodyarti ka, mis pani kehas kõik jälle ilusti paika ja värske oli olla.

Reede: Minu üks lemmikpäevi kindlasti trennide mõttes (ja muidu ka ikka). Hommikul 8st juba kesklinnas Egle ringtreeningus (enne veel 7 min soojendust stepperil). Seda ei saa ikka üldse võrrelda Johanna omadega, mis olid liiga venivad, aeglased ja väga suurt koormust ka ei pakkunud. Sain proovida köiel ronimist, mida pärast lasteaeda teinud polnud - ega hästi välja ei tulnud küll. Samuti polnud mul kindaid kaasas, mistõttu käed tulitasid. Lisaks siis lõuahoidmine ja muud toredad asjad. Mulle see funktsionaalne treening on eriti viimasel ajal meeldima hakanud - esitab väljakutseid, on põnev ja teistsugune. Kahju, et Tallinnas peale Lasnamäe Synergy ala pole. Pärast ringtreeningut oli spinninguni natuke aega. Tegin lisaks jõusaalis õlga ja rinda. Spinning oli seekord päris raske - ükskord lähen ikka pikemasse tundi ka. Praegu piisab 30 minutist. Higi tilkus nagu kraanist ja vahepeal tundus, et ma olin ainuke...hahaa. Igatahes on see trenn ka mu uus avastus. Pärast tegime fitballil veel kõhtu ja selga.

Laupäev: Minu nii öelda puhkepäev tavaliselt, aga kuna Lõunakeskuse Myfitnessis oli sünnipäev, siis otsustasime Kaiaga attacki minna. Rahvast oli väga palju, mis piiras natuke tegemist, aga vahel ongi äge koos suure grupiga treenida. Enne trenni jagati veel auhindu - käterätte, pesuvahendi jms. Pakuti kooki, kohupiima ja mahlasid. Kehaanalüüsi sai ka teha tasuta. Tegime siis Kaiaga ka. Tulemustega ma väga rahul ei ole, pluss treeneripoolsed kommentaarid olid ka pmst olematud. Sügisjooksul tegin ka ' ja kuigi seal oli kordades rohkem rahvast, siis treenerite kommentaarid olid ikka väga pädevad ning andsid omapoolseid hinnanguid, mitte lihtsalt "loen ette, mis masin ütles ja nii ongi". See selleks...igaljuhul eesmärgiks nr 1 saab nüüd lihasmassi kasvatamine (ei tähenda, et hakkan suureks musklinaiseks), mis oli mul juba kavas nagunii.

Pühapäev: Kaalusin kas minna jõusaali või BP. Õnneks valisin jõusaali, sest BP oli täielikult ülerahvastatud ja nagu kuulsin, siis treenerile ei jagunud isegi kangi. Korralik jalatrenn esimesed tund aega. Pärast lisaks veel kõhtu, külgesid, alaselga. Vaatasin youtubest köiel ronimise tehnikat ka ning proovisin seda asja uuesti - ja voilaa, tehtud ma sain. Polegi eriti hull, kui köie õigesti jalgade vahele saab. 

Arvutasin kokku ka umbkaudse kalorite kulu ja see oli üle 5000 kcal. Päris suur number. Kuigi nende lugemine pole hetkel küll mu põhieesmärk.




Lisaks on siin kõik jube usinalt alustanud planking challengit ehk mitu minutit suudad olla toenglamangus plangus varvastel. Ulmelised numbrid on juba paljudel. Igatahes otsustasin ka eelmine nädal alustada. Esialgu ei hoia mitte viimse piirini, vaid võtsin algusajaks 2 minutit, millest ülespoole hakkan 15/30 sekundi kaupa liikuma kuni lõpuks siis nii kaua kuni suudan. Esimesed kaks päeva tegin hommikuti enne söömist ja siis oli küll raske. Nüüd teen normaalses olekus. 

Väike ülevaade sellest ka:
Day 1 (esmaspäev): 2 min
Day 2 (teisipäev): 2.30 min
Day 3 (kolmapäev): 2.30 min
Day 4 (neljapäev): 3.30 min (plaanisin küll väiksema intervalliga minna, aga jõudu oli ja tahtsin edasi minna)
Day 5 (reede): 3.30 min
Day 6 (pühapäev): 3.45

Olen teinud veel lisaks 1 või 2 minutilisi hoidmisi teiste kõhulihaste harjutuste vahele intervallina. Aga tulemused paistavad ja Siim ütles, et tema meelest on selle ühe nädalaga kõhulihased paremini näha. Ilmselt ajab lihtsalt jama, aga eesmärgid on püstitatud ja täitmiseks! Teisipäeval on lõpuks kauaoodatud personaaltreening - ootused on suured ja edaspidi üritan teha natuke rohkem lihast ja vähem kardiot. Vaatame, mis välja tuleb. Enesetunne on super ja nädalaga väga rahul! :)

Mõni valu on mõnu!


No comments:

Post a Comment