Wednesday, May 17, 2017

Hetke lemmikud: rucola ja maitsepärm

Kuna see blogi on viimasel ajal läinud pigem "minu elu kroonikaks", jagan paari väga lihtsat söögiideed ka, mida olen hiljuti mitu korda endale valmistanud.

Toitude märksõnaks on rucola ja maitsepärm. Kaks komponenti, mis annavad erinevatele roogadele väga hea maitse.

Kanapasta šampinjonidega (1 kogus)

Vaja läheb
(mina valmistan tavaliselt 3 einet korraga)
  • 70 g munanuudleid (kuivaine)
  • 130 g kanafilee (toores)
  • 1/3 pakki šampinone
  • 1/3 konservist ananassitükid omas mahlas
  • rucola salatilehti
  • 50 g kodujuustu (pigem vedelamat)
  • tomat
Valmistamine:
Keeda soolvees pasta; prae kanafilee ja šampinjonid ning nende valmimisel lisa ananassitükid. Serveerimisel aseta pastale rucola lehed, kodujuustu ja tomat.

Arbuusi salat kanafilee ja kitsejuustuga 
(1 kogus)
Vaja läheb:

  • 200 g arbuusi
  • rucola salatilehti
  • 100-120 g kanafileed (toorest)
  • 50 g kitsejuustu
  • 50 g kodujuustu
  • pähkleid (soolatud eriti head)
  • kurki
  • maitsepärmi
  • sool-pipar
Valmistamine
  • Prae kanafilee ning grilli või küpseta kitsejuust
  • Aseta arbuusi kuubikud, rucola, kurk taldrikule, millele lisa kanafilee tükid, pähklid, kodujuust ning kõige peale pane küpsetatud kitsejuust ning raputa maitsepärmi.

Lemmikvõiku: röstkukkel (röstitud), avokaado, tomat, sidrunipipar, rucola, maitsepärm, sool

Kel tekkis nüüd huvi maitsepärmi vastu, siis seda võib poest vahel päris keeruline leida. Vähemalt mina otsisin tükk aega. Prismas asetseb see külmaletis, Selveris maitseainete juures (vähemalt Tondil) ja Solrises Delices kassade juures vegan toodete riiulis. Maitseb natuke juustuselt ja tõesti hea lisand.

No comments:

Post a Comment