Monday, May 22, 2017

Kaks päeva suve

Eelmine nädal algas üsna põnevalt. Nimelt sain kutse R-kioski uute tervisetoodete turundusüritusele Kalamaja Kokaklubis. Tegemist oli R-kioskisse müügile jõudnud Joel Ostrati uute tervislike toodete tutvustamisega. Saime maitsta erinevaid salateid, magustoite ja vahepalasid ning üritus lõppes paari tervisliku suupiste valmistamisega. Enamus salateid on valmistatud arvestusega, et need jääksid natuke alla 400 kalori. Valikus on nii kana, veise, tuunikala kui ka lihata versioone. Saime kõiki natuke maitsta, mistõttu lõpuks ma väga enam ei eristanudki neid. Siiski jäid meelde näiteks pastasalat kana ja karriga ning tuunikala-kikerherne-hummusega. Hea variant, kui kiirelt midagi lõunaks süüa võtta. Siiski minul jääks ilmselt kõht tühjaks.

Samuti testisime veel paari chia magustoitu, mis minus erilist emotsiooni ei tekitanud. Lemmikuteks toodeteks olid hoopis vahepalad - vürtsikurk ning BBQ maitsega krõbedad rukkileivad. Kusjuures terve pakk vürtsikurki annab vaid 7 kalorit ehk tõeline dieettoit. 

Lõpuks valmistas Joel munaga wrappe ehk traditsioonilise nisujahust wrapi asemel tegi ta selle hoopis omletist. Väga põnev idee, aga lõpptulemus oli natuke maitsetu. Ise lisaksin ilmselt rohkem maitseaineid ja sisse paneks näiteks soolalõhet. Visuaalselt nägi väga lahe välja ning hea idee, mida mõnikord külalistele pakkuda.


Reede hommikul käisime Kätliniga hommikusöögikohtingul kodu kõrval Reval Cafes. Saime mõlemad kätte enda EOK ja EKFL treenerikutse paberi ning tähistasime seda hommikukohviga. Mina sain 3. taseme ehk abitreeneri tunnistuse ning Kätlin 4. taseme ehk nooremtreeneri. Naljatasingi, et nüüd võin treeningutel abistada. Hea tunne on küll, et tehtud sai.

Laupäeval toimus mul selle kevade viimane suurem üritus maijooks. Neli nädalavahetust järjest üritustel on ikka päris väsitav. Teisest küljest on jälle mõnus vaheldus. Osalejaid oli palju nagu ikka ning rajal ilmselt leidis aset tavapärane trügimine. Ise ma jooksma sel aastal ei läinud, sest tegemist on natuke liiga massiüritusega. Paljud ilmselt osalevadki koos oma kollektiiviga. Võtsime üritusele kaasa värskelt valminud uued lahedad sheikerid, mis läksid päris hästi kaubaks. Ei pea vist liiga kaua pead murdma, mis värv kõige populaarsemaks osutus. Kel huvi, siis saab neid MyBody poest ning varsti ka Sportlandist.


Üldiselt oli kogu nädalavahetus üsna Kalamajakeskne. Reedel avati Balti jaama turg, kus asub ka uus Myfitnessi spordiklubi. Käisin sealt korraks läbi, et asju viia ning mulle jättis üllatavalt positiivse mulje. Arvasin, et äkki on sama väike nagu Solaris, mis mulle eriti ei sümpatiseeri, aga täitsa korralik saal tundus. Üldiselt mulle uus turu hoone ja kogu atmosfäär väga meeldis. Lisaks on seal veel näiteks päris põnevaid toidukohti ja ka Muhu pagarid.

Ülejäänud aja veetsin Kalamaja päevadel ja niisama sealkandis kohvikutes või sõprade juures. Päris mõnus oli vahelduseks täiesti niisama olla ilma suuremate kohustustesta. Pühapäeva õhtul jõudsin ka esimese rullitamisringi tehtud.


Nüüd jagan enda ühte viimase aja kõige lemmikumat uut leidu ehk Oskari kauaküpsetatud rebitud veiseliha. Toode oli eelmisel nädalal Rimis allahindlusega ning nii leidis tee ka minu ostukorvi. Sisuliselt on tegemist kiirtoiduga, sest vajab vaid üles soojendamist ning maitse on küll 10 palli! Sobib nii salatisse, burgerisse, wrapi sisse. Mina tegin seekord salati ja tõesti väga maitsev.




Salat rebitud veiselihaga

Vaja läheb:
  • Oskari kauaküpsetatud rebitud veiseliha
  • jääsalatit
  • tomatit
  • avokaadot
  • kodujuustu
  • kurki
  • šampinjonid
  • maitseained, maitsepärmi
Valmistamine
Soojenda veiseliha (see on juba valmis) ning prae šampinjonid. Aseta kogu salati materjal taldrikule ja maitsesta. Siia võiks panna tegelikult veel igasugu teisi asju - näiteks sobiks hästi mais.




No comments:

Post a Comment