Sunday, June 8, 2014

Nädala kokkuvõte 02.06-08.06

Nädal jälle möödas ja trennidest palju tähtsam oli asjaolu, et kaitsesin oma baka töö ilusti ära ning sisuliselt on see osa ülikoolist nüüd tehtud. Mõnus tunne on küll - enne kaitsmist oli paar päeva juba närv sees, aga tegelikult nii hull ei olnudki. Üldjuhul ma suur närvitseja pole, üsna külma kõhuga (ema pabistas minu eest). Kõige rohkem kartsin, et hakatakse väga detailselt statistika ja regressioonanalüüsi kohta küsima, mille vastamisega oleks probleeme olnud. Jälle üks eluetapp läbitud, kiiresti lähevad need aastad ikka mööda.
Aga kuna postituse eesmärk on ikka rohkem trennidest kirjutada, siis väike ülevaade möödunud nädalast.





Esmaspäev: Hommikul otsustasin jõusaali hoopis Lõunakeskusesse minna. Päris mõnus vaikne oli ja jalatrenni on seal vast isegi parem teha kui kesklinnas - rohkem ruumi ja võimalusi. Igaljuhul jäin väga rahule. Pärast tegin veel ühe combati ka. Hea oli jälle Kirsti trennis käia, kuhu pole ammu sattunud. Kuna ta rõhutab rohkem tehnikat ka, tundsin, et sain trennist palju rohkem kasu kui tavaliselt ja järgmine päev olid isegi selg ning õlad veidi valusad.

Teisipäev: Kell 8ks läksin intervall 30 spinningusse + 30 min saalis ülakehale. Kuna magasin üsna halvasti (nägin terve öö kaitsmist unes), siis võtsin trenni väga vabalt...nagu kerge soojenduse eest. Pärast oli enesetunne juba kordades parem ja sai väsitav seljatrenn tehtud jõusaalis. Päeval tegelesin enda kaitsekõne ja oponendi arvamusele vastamisega, mistõttu oli õhtuks pea nii paks, et läksime Kirkega ilusat ilma jalutuskäiguga nautima - kokku sai kõnnitud umbes 10 km.

Tegin vahelduseks täidetud suvikõrvitsaid: sisuks on kana, šampinjonid, ananass ja peal mozzarella juust




Kolmapäev: Pärast kaitsmist oli muidugi vaja kiire jõusaalitreening (rind, triitseps) teha, et siis ruttu teiste toimetustega jätkata ja tähistamisega alustada.

Neljapäev: Kuigi sain eelmisel õhtul alles 5st magama, oli kell 9 juba uni läinud. Peaaegu võimatu on kauem magada, isegi siis kui tahaks. Õhtul läksin enne linna minekut ikka jõusaali ka. Sai tehtud üle pika aja jõutõmmet. "Hea" siis, et mul ikka lühikesed püksid jalas olid, sest jõutõmmet tehes saan alati igasugu kriime ja sinikaid. Enne lõpetamist peaks natuke selliseid harjutusi vältima vist, et mitte täitsa kriimulisena ja plekkidega olla. 

Kausis: veerand banaani, pool pirni, keefir, linaseemned, pähklivõid, natuke müslit; kaerapala kanasigni, jääsalati ja munaga
Reede: Hommikul käisin synergys. Väga raske ring ei olnudki, aga võttis ikka üsna korralikult võhmale. Kavas oli midagi taolist: kätekõverdus jalad pallid ja jalgadega palli kõrvale harki hüpe; kummiga triitsepsi sirutus pea kohal; kükk üks jalg TRX-s küljega; lõuatõmbed; alusele hüpped; küksid pea ees kätekõverdus; köiega ette kallutus; stepipingil kõhuli jalgade tõsted koos; pikali sirgete jalgade tõsted; palliga istesse tõus ja hüpe üles; käte surumine paarilisega kokku/lahku. 
Lisaks tegin pärast õlgu ja biitsepsit. Proovisime Kirkega jälle natuke uusi harjutusi paarilisega, mis instagramis on silma jäänud. Päris hästi tuli välja ja mõtlesime, et mõnikord peakski kokku panema sellise "paaristrenni".

Uued trikid praktiseerimisel

Laupäev: Minul oli täitsa mõnus puhkepäev ja elasin hoopis Siimule kaasa, kes osales rattaga Rõuges Estonian Cupil. Vaatasin finišeerujaid täpselt viimase hullumeelse tõusu juures - kõigil olid ikka korralikud piinatud näod peas. Siim ütles ka, et oli juba õnnelik, et kohe on kõik, kuni viimase tõusuni, mis pigistas ikka viimsegi energia välja. Õhtul vedasin Siimu vastu tahtmist ikkagi Tartu Laulupeole kaasa (ta pole kunagi ühelgi laulupeol käinud - kuidas see üldse võimalik on?) - ilm oli ilus ja nautisime (vähemalt mina) mõnusat suvepäeva.

Pühapäev: Otsustasin jõusaalis teha plyo stiilis treeningu, millest mu üks lemmikblogija Rootsist kirjutas. Oli kiire, intensiivne ning väsitav. Lisaks tegin kergemaid taastavaid harjutusi ja proovisin paari uut asja. Pärast käisin veel bodybalances, mille olin pikaks ajaks ära unustanud. Väga hea ja vajalik - sain kõik lahti venitatud ja loodan edaspidi seal tihedamini käia. Nagu ma enne mainisin, siis olen üsna jäigaks jäänud.

Ma ei ole ikka ära suutnud otsustada, kas minna või mitte Narva energiajooksule. Ühest küljest mõtlen, et võiks - soov end proovile panna jälle ja pole Narvat külastanud ka juba aastaid-aastaid. Teisest küljest pole mingisugust jooksutrenni viimastel nädalatel teinud ja peaksin sealt õhtul bussiga kuidagi Tartusse sõitma, sest esmaspäeva hommikul on tähtsaid toimetusi. Niiet mida teha...ei tea?! Paar päeva on veel aega mõelda.


Täna õhtuks oli mõnus ja kosutav salat: salatilehed, redis, keedetud spargel, tomat, kurk, keedumuna, keedukartul, tuunikala vees, natuke oliivõli, sool, pipar

No comments:

Post a Comment