Nädalavahetusel käisin väljas söömas ja tellisin enda jaoks täiesti midagi uut - orsotto. Polnud varem sellest midagi kuulnud. Põhimõtteliselt on sarnane risottole, aga riisi asemel kasutatakse odrakruupe. Kuna mulle tundus see vahelduseks nii põneva ja hea maitsega, otsustasin kodus esmaspäeval kohe midagi sarnast järgi teha. Jagan teiega ka, sest äkki on lugejate hulgas samuti inimesi, kelle jaoks antud söök uus avastus on. Orsottot võib serveerida nii eraldi või siis liha/kala kõrvale. Natuke tasuks valmistamiseks aega varuda ehk soovitan mitte teha, kui nälg on jube suur ja tahaks kiiresti midagi süüa. Võimalusi nagu risottolgi on mitmeid, mina tegin peediga ja sain mõnusa kergelt magusa maitsega roa.
Sõin koos ahjukana ja spargliga |
Vaja läheb:
- 2 dl odrakruup
- 5-6 dl puljong
- küüslauk
- sibul
- 200 g riivitud keedupeet
- 1 spl sulatatud juust
Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk ning pruunista õlis. Seejärel lisa eelnevalt külmas vees loputatud odrakruubid ning pruunista pannil umbes 3 minutit. Lisa puljong ning hauta kaane all keskmisel kuumusel umbes 25-30 minutit kuni odratangud on enam-vähem pehmed (aga natuke krõmpsud). Vajadusel võid vaheapeal vett juurde panna. Kui tangud on valmis, lisa neile ka riivitud peet ja sulatatud juust ning sega kõik kokku ühtlaseks massiks kuni juust on sulanud. Soovi korral võid lisada veel soola või teisi maitseaineid.
No comments:
Post a Comment