Sunday, June 15, 2014

Nädala kokkuvõte 09.06-15.06

Esimene täielik puhkuse nädal möödas ja enesetunne on täitsa hea. Üsna aktiivne aeg on olnud, palju sai tehtud ning tänaseks õhtuks on mõnus väsimuse tunne. Trennide mõttes oli üsna jõusaalikeskne ning jäin kõikide treeningutega väga rahule. Ise ka ei usu, et veel sügisel tundus mõte jõusaalist üsna tüütu kohustus ja nüüd käin seal paaegu iga päev vabatahtlikult. Tegelikult tahaks rohkem õues liikuda, aga ilmad on ka sellised nagu nad on...eks võimalusi on, aga pigem jääb motivatsioonist puudu. Järgmine nädal toob lõpetamise ja suurel hulgal muid pidustusi ehk trenn jääb ilmselt natuke tahaplaanile, aga suve peab nautima ka ikka. Küll sügisel jõuab jälle korralik olla.






Esmaspäev: Otsustasin jalatreeningu jälle Lõunakeskuses teha ja tulemuseks oli üks väga korralik jõusaalis rassimine. Inimesi oli vähe ja õhku palju - mida veel tahta?

Teisipäev: Käisin üle mõne aja taas Egle combatis ja oli see vast trenn. Uut kava veel polnud, kuid selle eest oli Egle miksinud kokku väga palju erinevaid kavasid, mis andsid jalgadele ikka korralikult valu. Lõppu tegime tavalise kõhulihaste asemel hoopis Sally planking väljakutset.  Mõtlesin, et peaks hakkama seda ca kolm korda nädalas ise kodus tegema hommikuit nagu varem tegin planku - nt iga nädal natuke pikemalt. Sama loo järgi on youtubes peaaegu igale kehaosale väljakutseid. Pärast combatit olin päris soe ja tegin lisaks seljatreeningu jõusaalis, millega jäin väga rahule. Kui vahepeal hakkas motivatsioon natuke kaduma, siis nüüd olen vist jälle rajale tagasi saanud.

Kolmapäev: Hommikul läks uni ära juba enne kella 6, mistõttu trenni ajaks olin juba üsna väsinud.  Väike liigutamine äratas jälle üles ning tehtud sai üsna korralik trenn rinnale ja triitsepsile. Minu heameeleks on ka kesklinna klubisse külmkapi moodi asi pandud, et jooki jahedas hoida saaks. Suvel palavate ilmadega kahtlemata väga vajalik.

Salat: salatilehed, kurk, spargel, soolalõhe, punane sibul, avokaado, keedumuna, kõrvitsaseemned, oliivõli, sool, sidrunipipar

Neljapäeval ja reedel treenisin jälle Tallinnas. Kuna oleme mõlemad hetkel autota ja jalamehed, on trenni minek ja tulek ikka paras naljanumber olnud. Kuigi kõige lähem Myfitnessi klubi minu kodule on Rocca, on sinna sõitmine bussiga ikka tõeline peavalu. Siiski meeldib mulle seal kõige rohkem ja kõik asjad on juba tuttavad. Neljapäeval näiteks kulus mul koju tulekuks umbes 1.5 h, mis sisaldas paduka käes ekslemist kuskil Õismäe majade vahel ja kolme erineva bussiga sõitu. Kui koju lõpuks  jõudsin, olin läbi vettinud nagu nuustik. Minu õnnetuseks oli iphone aku ka tühi ja google maps aidata ei saanud. Reedel läks küll natuke paremini, aga siiski kulus mineku peale üle tunni, tagasi tulekuga tegin rekordi - 35 minutit. Trennid olid iseenesest väga head ning samad näod vaatasid saalides vastu, kes talvelgi. Ka minu "õpetlane" oli taaskord platsis. Õnneks pääsesin tema nõuannetest seekord, kuna ta oli endale uued "õpilased" leidnud, keda juhendada ja nalja visata. Siiski pommitas mind küsimustega üks Soomes mängiv jäähoki mees, kes pidas mind kergejõustliklaseks ning arvas, et ma võiks temaga ikkagi jäätis sööma minna. Seekord peab siiski üksi seda tegema.

Laupäev: Plaanisin endale rühmatreeningute päeva ehk läksin Virusse Merje Grit Strenghti ja Bodypumpi. Uus Griti kava oli päris korralik ja kätekõverdusi oli küll ikka VÄGA palju. Pärast bodypumpi lõid õlad küll tantsu ja rammestus oli terves kehas. Kuigi Merje alati hoiatab Griti lihasvalude eest, siis mina neid küll kogenud pole. Seekord mõtlesin küll, et pühapäeval ilmselt liigutada ei saa, aga ei midagi. 

Pühapäev: Puhkepäev ja nautisin seda täiel rinnal. Ometi üks natukenegi ilus ja päikseline ilm. Käisime sõbranna ja Siimuga Telliskivi Loomelinnakus Tänavatoidufestivalil. Proovisin gluteiinivaba gurmeeburgerit, mis oli täpselt midagi minu maitsele (Siim muidugi arvas täiesti vastupidist) ja La Muu rabarberijäätis - super värske ja suvine jäätis. Pärast natuke jalutasime rannas ja jälle Tartu poole tagasi - see marsruut on küll mul juba selge.

Tänane burger - pilt ja autor pärinevad lehelt https://www.facebook.com/RaudneTervis


2 comments:

  1. Ehk on siit läbi käinud varem, aga hetkel ei tule meelde, kuigi olen püsilugeja... aga, tahtsin teada, kas sul mingi arvestus ka, et palju sa nt kaloreid sealhulgas makrosid tarbid? Et, mis vahekorras need on. Kulutad sa kindlasti väga palju, aga palju sa siis süüa saad, sest vorm ju hea.

    ReplyDelete
  2. Ma pole sellest siin väga põhjalikult kirjutanud jah. Täpset kalorite arvestust ma ei ole pidanud - usun, et kokku söön kuskil 2300 kcal, aga eks oleneb ka päevast. Kindlat makrode suhet ma ei tea - üritan hoida oma menüü üsna valgurikka, et soodustada lihaste kasvu ning seetõttu proovin iga toidukorra juurde süüa kindlasti midagi valgulist. Samuti söön tavaliselt suurema osa päevastest süsivesikutest hommikul või päeva esimeses pooles. Õhtuti pigem rohkem valgurikas. Tegelikult tegin paar kuud tagasi endale toitumisanalüüsi - siis oli suhe umbes: 45% süsivesik, 35% valk ja 20% rasv. Praegu olen natuke ehk muutnud enda toitumist, aga usun, et makrode suhe on tegelikult ikkagi midagi sarnast.

    ReplyDelete