Sunday, August 10, 2014

Nädala kokkuvõte 04.08-10.08 (52/100)

Trennide koha pealt üsna korralik nädal, kuid absoluutselt mingit väsimuse märki pole. Käisin ka mõnes rühmatrennis, kuid edaspidi ma ilmselt ennast nii palju nendega väsitama ei hakka - mõnest attackist vast ikka hüppan läbi. Olen viimastel päevadel teinud ka jõusaali lõppu madala pulsiga taastavat kardiot ja pean tõdema, et see mõjub väga hästi. Alguses tundus natuke nüri, aga ajakiri või raamat ette ja aeg lendab. Lisaks avastasin, et Roccas nurga taga olevatel masinatel on ka sisseehitatud ekraan, kust saab vaadata telekat, youtube jne... Mõtlesin, et miks need nii populaarsed on. 

Alustasin täna oma uue jõusaali kavaga ja eks näha siis ole edaspidi, kuidas ja kas mõjub. Järgmine nädal on tegelikult mitu suuremat üritust ootamas, mis natuke segavad. Üks "pisiske" on poolmaraton Rakveres, kuhu registreerisin juba ammu kevadel Tartu jooksumaratoni emotsioonidest tulvil. Vahepeal juba kahtlesin, kas ikka lähen, sest jooksutrenne viimasel ajal kokku lugeda pole võimalik, sest need lihtsalt puuduvad. Samas tean, et mu vastupidavus ja vorm on piisavalt head, et see enam-vähem normaalselt ära joosta. Olen nii palju positiivseid kommentaare selle jooksu kohta kuulnud, et kahju oleks ka minemata jätta. Niiet ilmselt lähen teen selle "väikse" asja ikka ära - muidu pärast on kahju kui teiste rõõmsaid pilte vaatan.





Esmaspäev: Pärast uimast olekut nädalavahetusel olin esmaspäeval jälle energiat täis - hommikul nagu ikka jõusaal. Õhtul otsustasin veel attacki minna. Tallinnas on liikulusega praegu üsna kehvasti, mistõttu istusin 40 minutit ummikust, tänu millele oleksin peaaegu trenni maha maganud. Väga napilt jõudsin ja see oli üks parimaid attacke viimasel ajal. Energiat oli lihtsalt meeletult, trenn möödus ülikiiresti ja lõpus oli veel jõudu ülegi. Saalis oli mõnusalt palju õhku ka, mis tegi sportimise väga meeldivaks. 9 ajal otsustasime veel sõpradega Pikakari randa ujuma minna. Olin üllatunud, kui palju rahvast sellisel kellaajal veel rannas oli. Polnud seal varem käinud, aga täitsa hea koht ujumiseks - peab vaid mõne meetri kõndima ja ongi juba sügav vesi. Mitte just kõige tavalisem Eesti mererandades.

Teisipäev: Hommikul sai jõusaalis tehtud üks korralik jalatrenn ja sinna otsa veel Grit ka. Polnud ammu seal käinud, kuid üldjuhul ma ilmselt seda harrastama praegu ei hakka, sest väsitab liialt. Otsustasin end mitte väga "ribadeks" tõmmata, aga sellegi poolest hea trenn. Kuigi olen üsna vähe käesolevat kava teinud, hakkab see üsna kiirelt tüütama. Viimaste Gritide uus süsteem muutub minu meelest natuke igavaks kui seda mitu korda teha.

Kolmapäev: Praegu on motivatsioon jälle laes ja kõik trennid tunduvad üli head. Uue kava järgi  (mida ma veel ei tee) peaksin iga trenni lõppu tegema 30 minutit aeroobset rahulikus tempos, mis on mulle tavaliselt üsna nüristav tegevus. Otsustasin sellega nüüd algust teha - tuleb välja, et polegi nii hull, kui lihtsalt end õigele "lainele" häälestada.

Neljapäev: Aeg jõusaalis on nagu puhkus sellest kuumast ilmast ja lämbest kodust. Praegu on ikka üsna mõnus treenida ka, kui saal on võrreldes tavalisega oluliselt tühjem. Sügisel kui pean hakkama pärast tööd treenima kõige populaarsemal ajal, on alguses ilmselt ikka üsna harjumatu. Tegin rinda ja triitsepsit. Lõppu veel 20 minutit stairmasteril.


Proovisin enda jaoks uut maitset - Peanut Butter & Jelly. Varasemalt on kõik
batoonid meeldinud, kuid see maitses küll halvasti ning teist poolt ei söönudki
ära.

Reede: Toimus lõpuks oodatud kohtumine treeneriga. Vaatasime rahulikult mu uue kava läbi, tegime mõned muudatused ja panime paika algraskused, et oleks, kust üles hakata minema. Kokku läks ligi 2.5 tundi ja lõpuks pidime lõpetama, sest spordiklubi pandi kinni. Siim muidugi väga rõõmus polnud, et mul nii kaua aega läks, mistõttu olin lõpuks tühja aku, ilma koduvõtmete ja autota spordiklubi ukse ees. Õnneks sain viimase kõnena helistada taksosse ja sellega autole järgi sõita. Viimane sõnum, mis telefoni saabus enne tühjaks saamist oli "Kas sul kukkus kang peale v?". Ma nii naersin selle üle, aga eks peab harjuma, et edaspidi on mu treeningud ilmselt pikemad.

Väike trenni selfi ka

Laupäev: Täitsa puhkepäev. Sõitsin sõbrannadega Tartusse ja õhtul nautisin veel Tartuffil viimaseid filme. Kuigi õhtu oli veidi jahedam kui eelnevatel päevadel, oli siiski väga mõnus õhtu.

Pühapäev: Hommikul otsustasime ikkagi Hauka laadalt läbi käia. Olen sellest nii palju kuulnud, aga ise külastanud pole. Täitsa vahva üritus - saime igasugu manti natuke juurde. Ma ostsin põhiliselt erinevaid maitseaineid ja vürtse. Õhtul suundusin ikkagi spordiklubisse. Plaanisin uue kavaga alustada esmaspäevast, aga kuna järgmisel nädalal on ees ootamas mõned suuremad üritused, mis takistavad trenni, siis pidin alustama täna, et päevad jooksma hakkaks normaalselt. Praegu ei oska veel kommenteerida uut kava, sest peab enne sisse harjuma. Lisaks pole Tartus kõiki vahendeid, mida tahaksin kasutada. Koos lõpus tehtava lõdvestava kardio osaga venivad tulevikus trennid ilmselt üsna pikaks. Aga mulle meeldib!




1 comment:

  1. Ühe korra olen ka sellelt lehelt otse tellinud, aga seal on postikulu üsna suur (ca 11 €) ja kokku tuleb umbes 31 €, mis on siiski natuke odavam kui Eestist ostes. Üldiselt olen tellinud lehelt www.iherb.com. Olen kirjutanud blogis ka sellest poest natukene ja sealt tellides maksab üks 12 pakk koos postikuluga 22.87€. Kui sa esimest korda tellid, võid kasutada ka mu sooduskoodi (SFN778), millega saab 5$ alla (ja üle 40$ summa pealt 10$). Arvestada tuleb aga võimaliku käibemaksu lisandumisega, kui toote väärtus (ilma postikuluta) ületab 22€. Iherbist olen igaljuhul ligi 4x neid tellinud ja tuleb üsna kiiresti kohale ka. Eestis saab osta www.ifit.ee või www.sportlab.ee. Seal maksab üks batoon 3€.

    ReplyDelete