Sunday, January 19, 2014

Trennid 13.01-19.01

Jälle nädal läbi ja aeg kokkuvõteteks. Trenni mõttes on kõik hästi ja väsimusemärke pole, aga ma PEAN end ülikooli asjadega käsile võtma...ei taha üldse edeneda. Igatahes homme alustan uue hooga. Praegu treenin Tallinnas Roccas ja mulle täitsa meeldib seal. Jõusaal on avaram ja enamate võimalustega kui Tartus. Ainult Synrgy ringtreeningutest tunnen puudust.


Esmaspäev: Jalapäev ehk üks kõige raskemaid ja väsitavamaid. Soojendus 6 minutit stepperil. Põhiosa jalgadel: kükid kangiga; väljaaste kükid liikumisega sangpommidega; jalapress kaldega üles; jalgade lähendamine vs sirgete jalgade ettetõste bosu selja taga; mõlema jalaga toengus pingil jala üles surumine smithil; sääretõsted puualusega smithil; jõutõmme vs sillast toengus pingil tagumiku langetamine. Lõppu natuke kõhtu/külgi: trossiga küljetõmme (mõlema käega), jalad TRXs kõveraks kõhu alla ja plangus harki; võimlemispallil crunchid. 

Teisipäev: Jõusaalis rind: incline bench press smithil; dumbell bench press; TRX push ups vs jalad  varbseinal kätelseisul kätekõverdused; 3x6 cable cross over. Pärast seda oli ca 15 minutit puhkust ja väike Grit ka - kangil 15 kg. Enamik kõik olid algajad seekord. Õnneks mu ees on Tallinnas alati ka üks trennitšikk, kes annab motivatsiooni rohkem pingutama.

Kolmapäev: Läksin üle pika aja õhtul hoopis trenni. Soojenduseks 5 minutit sõudmist ja ülejäänud aja tegin selga:  tõmme plokil ülevalt, tõmme plokilt eest, kaldpingil kettaga ette kummardus, jõutõmme kangiga, "suusatamine" köiega, seljatõmme ühe käega sangpommiga. Pärast otsustasin ära proovida lõpuks ühe Viktori trenni, mis on alati puupüsti täis broneeritud. Näiteks bodypumpi on tavaliselt üle 20 inimese järjekorras. Valikuks osutus spinning 30+abs. Spinningu osa oli raske nagu alati. Pärast tegime kõhtu natuke keset jõusaali, mis mulle väga ei meeldinud, sest kõik ülejäänud jõusaali rahvas oli ka seal ehk üsna kitsas. Lemmik on ikka Tartus spinning+funktsionaalne osa, mis võtab korralikult läbi.

Neljapäev: Otsustasin üle pika aja jälle Bodyattacki proovida, mis oli päris hea. Siiski ei ületa see eelmine aasta Fitlife ja Austraalia attacki. Sellepärast ma võib-olla väga seal praegu ei käigi. Treener polnud kindel, kas konditsioneeri võib käima panna ja nii me seal kergelt sulasime. Kuigi eelmine aasta Fitlifes käies polnud nagunii kunagi õhku ehk ma olen üsna harjunud juba. Kohe tegin otsa veel ka bodypumpi, mis oli küll okei, aga kuidagi ei viitsinud seekord teha ja ootasin juba üsna pingsalt lõppu.

Reede: Soojendus 5 minutit stepperil. Funktsionaalne kava kogu kehale: 16kg sangpommi kükid hooga õlakõrgusele viimine sirgete kätega vs lõuatõmbed; TRX kinni hoides ühe jala kükid vs triitseps ühel käel ja üles surumine; seljatõmme TRX ühe käega, teises käes hantel vs jalad bosul plank ja kätele tõus; külje kallutus püsti käed TRX pea kohal vs väljaaste kükk tagumine jalg TRXs hüppega; üks jalg TRX kätekõverdus ja vaba jala kõhu alla viimine vs kätekõverdused jalad kõrgel varbseinal; jalad TRXs kolmnurka minek toengus vs selili sillas olles jalad TRXs põlvede kõverdamine. Pärast niisama mõne uue harjutuse proovimine.

Laupäev: puhkus ja taastumine reede õhtust, mis läks kuidagi väga pikale.

PühapäevÕlad: kangiga üles tõmbed; sirged käed ette hantlitega korda mööda; trossiga tõmme küljele; õlapress istudes smithil. Biitseps: biitsepsi kõverdus kangiga; biitsepsi kõverdus hantlitega; biitsepsi kõverdus kaldpingil istudes. Triitseps: triitsepsi surumine köiega alla; rööbaspuudel surumine; prantsuse surumine kangiga pikali vs tagurpidi triitsepsi kätekõverdus pingil (jalad stepipingil). Kõht: kolmnurka plangust TRXga; küljed jalad TRXs.

Peaks vist hakkama harjutusi inglise keeles üles kirjutama, sest eesti keeles on need kuidagi eriti kohmakad ja vahel ei saa ise ka pärast täpselt aru, et mis asi see nüüd oligi. Kui keegi nüüd mõtleb, et kas ma natuke üle ei pinguta, siis vastus on ei - keha on koormusega harjunud ja enesetunne on praegu super. Lisaks ma ülejäänud päeval väga palju ei liigu ka, vaid olen üsna paikne ehk energiat on vaja ju kuskile kulutada. 





No comments:

Post a Comment