Sunday, January 5, 2014

Trennid 30.12.13 - 05.01.14

Uue aasta esimene trenninädal läbi ja olen enam-vähem hoo tagasi sisse saanud. Köha ja nohu näitavad ka taandumise märke, kuigi imelik on see, et just hommikuti annavad tunda. Tehtud sai piisavalt jõutrenni ja ka kardiot. Viimane oli just veidi raskem, sest pärast haigust pole nii palju võhma. Mäletan, et oma esimese spinningutrenni tegin Austraalias kohe pärast haigust ja see oli otseses mõttes SURM! Muidugi polnud ma ka kaua trenni teinud ning boonuseks oli väljas ca 40 kraadi sooja. Läksin sealt otse tööle jalad all värisedes. See jäi väga pikaks ajaks viimaseks spinninguks ka... Nüüd olen tasapisi seal jälle käima hakanud ja isegi natuke meeldib - korraliku koormuse saab külla ja higi voolab ojadena. Lemmikrenniks, mida ootaks, see aga kindlasti ei saa. Vahelduseks aga mõnus. Niisiis trenninädal nägi välja järgmine.

Esmaspäev: Lõunane trenn Roccas. Soojendus 6 min ellipsil. Jalatrenn: 4x12 kükid smithil; 4x20 väljaaste kükid edasiliikumisega; 4x12 jõutõmme; 3x12 toengus jala üles surumine mõlema jalaga kordamööda (10kg kangil); 3x15 sääretõsted smithil (20 kg); 3x12 sillas ülakeha pingil kangiga puusa langetamine vs lõuatõmbed; pingil toengus jala üles surumine smith masinal; jalad TRXs kolmnurka ja kätekõverdus vs selili sild jalad TRXs jalgade kõverdus. Mõned harjutused vastu seina ja TRXga.

Teisipäev: Esmalt Merje Grit Strenght Roccas. Vana aasta viimase trenni puhul otsustas teha uut kava. Korra olin seda juba FE proovinud, kus see tundus jube raske (samas olin enne teinud juba BP ja BA) ning ei osanud üldse raskust valida. Otsustasin lõpuks kangile 12 kg laduda, kuid tunne jäi, et võib lisada natuke veel. Aasta lõpu puhul tegin kohe otsa ka veel Merje Bodypumpi. Algul küll mõtlesin, et äkki ei tasu, aga pärast Griti oli veel energiat ülegi. Ometi üks treener, kes Tallinnas teeb otsast lõpuni uut kava.

Kolmapäev: Aasta esimest päeva võtsin vastu lebotamise ja puhkusega. Kuigi aastavahetus oli üsna rahulik, on 1. jaanuar ikkagi selline mõnus pikutamise päev, kus kõik kohad on kinni. Õhtul läksime siiski Siimuga ja tegime ühe 1-tunnise bowlingumängu.

Neljapäev: Hommikul tulin moodsa rongiga Tartusse ja õhtul Lõunakeskusesse bodycombatisse. Oli hea jälle oma lemmikut teha, aga raskem kui tavaliselt. Kaks nädalat pole teinud, aga juba annab märku (okei-okei köha võttis ka oma osa)

Reede: Hommikul vedasin ennast 8ks Synrgy ringtreeningusse. Raske oli nii vara tõusta ja parajalt uimane oli kogu trenni olla. Rahvast ka oli tavalisest vähem - 5 inimest. Samas sai jälle tänu sellele kiiresti jaamu vahetada. Ring oli midagi taolist: üks jalg TRXs, teine kõrval kätekõverdus ja lahtine jalg põiki kõhu alla; sangpommiga seljatõmme; bosul põlvili püsti tõus 3kg pall pea kohal; köie otsas rippumine; ühel käel ja jalal plank, kõhuli ülakeha tõsted küljele; ühel jalal kükk sangpommiga alla; triitseps kätekõverdused varvastel; pikali ülestulemine, hüpe taha ja kätekõverdus; ühel jalal 5kg palli põrgatamine maha ja üle pea ning teisele poole; seljatõmme TRXga/trossiga.
Lisaks käisin veel Jaanika spinningus +kõht, selg. Nii mõnus oli (tagantjärgi eriti) - palju freeze ja erinevaid vahetusi.

Laupäev: Alustasin oma funktsionaalse ringiga (mida ükskord varemgi tegin).  5 min stepper soojendus. Edasi kõiki harjutusi kaks seeriat: 12 kg sangpommidega kükist tulles surumine vs lõuatõmbed; TRX ühel jalal kükk, teine jalg ette vs ühel käel triitseps kätekõverdus ja pärast kolmnurka surumine õlaga; TRX seljatõmme plahvatusega korda mööda käed vs jalad bosul toenglamandus plangus kätele tõus mõlema käega 7x ja pärast hodmine plangus; külje kallutus TRXga vs üks jalg TRXs väljaaste küll; köieronimine vs kätekõverdus ja sirge jalg kõhu alt põiki ning kätel toengus küljele vastas käsi ja jalg plahvatusega kokku. Pärast seda 10 minutit puhkust ja Grit Strenght. Ladusin kangile seekord 15 kg ja oli täiesti tehtav. Pärast trenni olin küll kui tühjaks pressitud sidrun.

Pühapäev: Mulle meeldib nädalavahetuse 10-11 ajane jõusaal - hea vaikne ning vaid mõni inimene. Kell 12 aga hakkavad "massid" saabuma. Jõusaali trenn oli siis järgmine. 
Biitseps: 3x12 biitsepi kõverdus kordamööda hantlitega (7kg); 3x12 biitsepsi kõverdus hantliga toetades kätt vastu kaldpinki (vms); 4x12 biisepsi kõverdus 12 kg kangiga
Rind: 4x12 kaldpingil surumine - esimene seeria tühja 21 kg kangiga; teised 5kg kangiga; 3x12 pikali 10 kg hantlite surumine rinnalt; 3x12 kätekõverdused käed TRX-is vs 3x12 jalad fitballil kätekõverdus. Triitseps: 3x12 triitseps köiega ees alla surumine; 3x12 pea kohal 10kg hantliga taha kõverdus istudes vs 3x12 tagurpidi triitsepsi kätekõverdus pingile toetades 5kg süles
Kõht: 3x12 jalad fitballil kolmnurk; 3x12 5 kg palliga pikali olles istuli tulek ja käte viimine pea kohale; 3x30 russian crunch; 3x12 sirgete jalgade ette toomine rippes. Tegin üsna rahulikus tempos ja sain mõnusalt ülakeha pingetest vabaks, mis laupäevast jäänud olid. Natuke pikem venitus ja saun otsa ning ilus lõpp nädalale.


Homsest peaks alustama jälle ka igahommikuse planguga - nüüd olen kaks nädalat vahele jätnud, vaatan kas jõuan ikka 4 minutit ära teha. Algab ka lisaks veel tore raamatukogu elu - ma lihtsalt pean sundima end uurimustöid kirjutama. Oleks mul selleks ka nii palju motivatsiooni pingutada kui trenniks, siis oleks ammu tehtud juba.





No comments:

Post a Comment