Kutsusime endale tänaseks külalised, kuid unustasime selle mõlemad täiesti ära. Paar tundi enne saabumist õnneks andsid sõbrad meile märku, et nad on siiski tulemas. Kuna aega palju polnud, otsustasin turvaliste snäkkide kasuks ehk suvikõrvitsa pirukas, arbuus ja röstitud kikerherned. Antud pirukas pole ehk maailma kõige tervislikum söök, aga hea mõnus suvine snäkk, mis alati kõigile maitseb. Esimest korda tehes suhtusid palju üsna eelarvamusega -"et mingi suvikõrvits". Lõpuks oli see aga esimesena otsas ja sain kommentaare "see kurgipirukas oli ikka nii hea". Retsept on pärit nami-namist ja selle leiate siit. Teiseks tegin röstitud kikerherneid. Midagi keerulist pole: (1) kikerherned loputada külma veega ja kergelt kuivatada, (2) maitsestada erinevate ürtidega (mina panen tõesti täiesti seda, mis kätte satub) ja ca 1 spl oliivõliga; (3)35-40 minutiks ahju 200-kraadi juures (vahepeal võiks segada ka). Ainuke häda nendega on see, et sõltuvusse võib jääda nagu krõpsudega - kui juba ühe võtad, siis enam pidama ei saa. Sellepärast ma seda niisama igapäevaselt ei tee ka. Külalised on kohe ukse taga ja meie väike üritus võib alata. Ilusat õhtut kõigile!
No comments:
Post a Comment