Tegin müslit jälle ükspäev. Siim oli mul seekord ustav abiline ja ta ei suutnud ära imestada, et kogu protseduur nii lihtne on.
|
Segasin kausis 450 g täistera kaerahelbeid, kõrvitsa-ja päevalilleseemned, purustatud india ja kreeka pähklid, mandlid (kogused vastavalt enda soovile). Lisasin ca 1-2 spl kookosõli ja natuke vedelat mett. Segasin kogu segu. |
|
Laotasin segu ühtlaselt ja võimalikult hõredalt ahjuplaadile. Kuumutasin ahju 180-kraadini ja panin kaerahelbed ahju. |
|
Röstisin ahjus umbes 20 minutit. Umbes iga 5 minuti tagant segasin kaerahelbeid. Kes tahab krõbedamaid, võib natuke kauem ahjus hoida, kuid tavaliselt toimub liigne kõrbemine silmapilgu jooksul, mistõttu tuleb olla ettevaatlik ja pidevalt (eriti lõpus) jälgida. |
|
Segasin juurde rosinaid ja kuivatatud jõhvikad. Lasin müslil jahtuda pannil. |
|
Panin jahtunud segu kinnisesse anumasse ja hoidsin end tagasi, et mitte kohe karpi tühjaks süüa. |
No comments:
Post a Comment