Tuesday, July 8, 2014

Tegin ükspäev jälle müslit (21/100)

Tegin müslit jälle ükspäev. Siim oli mul seekord ustav abiline ja ta ei suutnud ära imestada, et kogu protseduur nii lihtne on.


Segasin kausis 450 g täistera kaerahelbeid, kõrvitsa-ja päevalilleseemned, purustatud india ja kreeka pähklid, mandlid (kogused vastavalt enda soovile). Lisasin ca 1-2 spl kookosõli ja natuke vedelat mett. Segasin kogu segu.




Laotasin segu ühtlaselt ja võimalikult hõredalt ahjuplaadile. Kuumutasin ahju 180-kraadini ja panin kaerahelbed ahju.

Röstisin ahjus umbes 20 minutit. Umbes iga 5 minuti tagant segasin kaerahelbeid. Kes tahab krõbedamaid, võib natuke kauem ahjus hoida, kuid tavaliselt toimub liigne kõrbemine silmapilgu jooksul, mistõttu tuleb olla ettevaatlik ja pidevalt (eriti lõpus) jälgida.

Segasin juurde rosinaid ja kuivatatud jõhvikad. Lasin müslil jahtuda pannil.

Panin jahtunud segu kinnisesse anumasse ja hoidsin end tagasi, et mitte kohe karpi tühjaks süüa.


No comments:

Post a Comment