Friday, July 18, 2014

Lemmikšokolaad (31/100)

Magusasõpradele (nagu ilmselt enamik meist) on šokolaad ilmselt üks armastatumaid maiustusi. Juba kooliajal soovitasid õpetajad šokolaadi eksamile kaasa võtta, et elavdada aju tööd ja parandada mõtlemisvõimet.  Hoolimata selle kasulikest omadustest, tasub ka antud maiustusega mõõdukalt ümber käia. Siiski ei tee mõned tükid päevas (eriti esimeses pooles) paha. Kindlasti on paljud kuulnud, et eelistada tasuks tumedat varianti, kus kakaosisaldus on vähemalt 70%. Tume šokolaad on üldjuhul aga üsna kange ja tugeva maitsega, mis tihti on vastumeelne. Mulle seevastu väga maitseb, kuid palju oleneb ka kindlasti firmast. Varasemalt oli mu lemmik Lindt, kuid ka siis tundus 85% vahel natuke liiga kange. Nüüd olen leidnud endale uue kindla lemmiku - Green & Black's Organic 85% tume šokolaad. Võrreldes teisega on see kuidagi mahedam ja parema järelmaitsega. Sinna on lisatud ka vanilliseemneid, mis vähendavad mõrudat maitset. Tavaliselt paarist tükist piisab ja magusaisu on rahuldatud. Nagu ikka heade asjadega tavaliselt, on hind ka natuke krõbedam - ca 2.90 €. Siiski olen nõus seda maksma, sest tavaliselt ühest tahvlist jätkub üsna kauaks. Igast poest seda ei leia - mina olen näinud suuremates Rimides, Konsumis, Kaubamajas. Maitsed on kindlasti erinevad, aga soovitan proovida!




Missugune on teie lemmik tume šokolaad?

4 comments:

  1. Laima 70% šokolaadid mulle täitsa meeldivad. Proovisin ka 99% šokolaadi. Seda oli hea süüa siis, kui suitsetamist maha jätsin. Jõle mõru ja ausalt öeldes suht ebameeldiv. Tükike päevas, mingi ehk 3g? ja ei mingit isu ei suitsu ega muu järgi. (suitsetamisest sain muidugi lahti) .

    ReplyDelete
  2. Hei, sa võiks oma valgupulbritest ka postituse teha!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei tunne ennast nende asjus nii eksperdina sellepärast pole teinudki, aga plaanin lähiajal kindlasti natuke kirjutada.

      Delete
  3. Minu vaieldamatu lemmik hetkel on Amedei "9", kakaosisaldus 75%. Parimaid tumedaid šokolaade, mida olen proovinud ja mida ka Eestist võimalik täitsa saada. Päevas tarbin kaks tükikest (10g) ehk ühest 50g tahvlist piisab viieks päevaks. Hind on muidugi kõrge, aga see on seda väärt.

    ReplyDelete